Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÇELİK: “BİZ BİRİZ, BERABERİZ”

Pir Ahmet Efendi 25.

Pir Ahmet Efendi 25. Ulusal, 5. Uluslararası Kültür Festivali Sofça Köyü’nde gerçekleştirildi. Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Efendi’yi rahmet ve minnetle yad eden Vali Ali Çelik: “Milletiyle, devletiyle bir bütün olunduğunda bu topraklarda gözü olanlara da en net şekilde mesajımızı veriyoruz: Biz biriz, beraberiz” dedi.

Sofça Köyü Pir Ahmet Efendi Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından organize edilen Pir Ahmet Efendi 25. Ulusal, 5. Uluslararası Kültür Festivali Sofça Köyü’nde gerçekleştirildi. Pir Ahmet Efendi 25. Ulusal, 5. Uluslararası Kültür Festivaline Vali Ali Çelik, AK Parti Kütahya Milletvekili İshak Gazel, CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İçişleri Bakanı Danışmanı Ali Arif Özzeybek, MHP Kütahya İl Başkanı Selçuk Alıç, MHP Kütahya Merkez İlçe Başkanı Ayhan Toy, Ülkü Ocakları Kütahya İl Başkanı İlker Bükni, MHP KAÇEP Kütahya Komisyon Başkanı Hülya Öztürk, MHP İl ve Merkez İlçe yöneticileri, siyasi parti il başkanları, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

ÇELİK: “UMARIM BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ SONSUZA DEK DEVAM EDER”

Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Efendi’yi rahmet ve minnetle yad eden Vali Ali Çelik: “Anadolu erenleri bu yurdu vatan yapan, Türkleştiren insanlar. Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Efendi de o isimlerden bir tanesi. 1600’lü yıllarda yaşamış, bu medeniyetin kök salmasına katkıda bulunmuş, bu toprakların vatan kalması, bize ait değerlerin yaşatılması için çaba sarf eden erenlerden önemli bir isim. Bugün de hala manevi ruhunu üzerimizde hissediyoruz. Şu anda Kalburcu Şeyhi Pir Ahmet Efendi vesilesiyle yine biriz, beraberiz. Kendisini rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen, gayret gösteren herkese teşekkür ediyorum. Destek olmak kamu görevlilerinin en büyük sorumluluğu. Milletiyle, devletiyle bir bütün olunduğunda bu topraklarda gözü olanlara da en net şekilde mesajımızı veriyoruz: Biz biriz, beraberiz. Umarım birlik ve beraberliğimiz sonsuza dek devam eder” diye konuştu.

IŞIK: “BELEDİYEMİZİN KATKISINI ESİRGEMEDİK”

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ise geçmiş yıllarda milletvekilliği döneminde de bu kültür festivaline katıldığını ancak o dönemde tören alanında çevre illerin belediyelerin çadır ve stantlarının ismini görünce üzüldüğünü ifade etti. Başkan Işık, “2019 yılında belediye başkanı olduktan sonra dernek başkanımız başta olmak üzere bu camiadan hangi vatandaşımız belediyemize gelerek bir talepte bulundu ise mümkün olduğunca geri çevirmedik. O günden beri buranın imarı, alt ve üst yapısı ile şehrimize yakışır hale getirmek hem de değerli canların bu kültürlerini yaşatmaları için belediyemizin katkısını esirgemedik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Biz elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Allah bundan sonra birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” dedi. Yapılan konuşmalarının ardından il protokolü Pir Ahmet Efendi Türbesini ziyaret etti. Etkinlikler Mustafa Özaslan ve Musa Eroğlu’nun konseri ile devam etti.