Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜSAD, DUMLUPINAR’I İSTANBUL’DA SERGİLİYOR

Kütahya Kültür ve Sanat

Kütahya Kültür ve Sanat Derneği tarafından (KÜSAD) ”Yüzüncü Yılda Kurtuluşun Eşiği Dumlupınar 1922” projesi kapsamında hazırlanan resim sergisi İstanbul/Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde sanatseverlerle buluştu.

48 sanatçının kendi branşlarında ürettikleri ve konu itibariyle milli mücadele ve Dumlupınar Başkomutan Meydan Muharebesi’ni içeren eserlerden oluşan sergi, 9 Haziran 2022 perşembe günü açıldı. Plastik sanatlardan gelenekli sanatlara,  el sanatlarından çağdaş sanat eserlerine kadar pek çok eser içeren serginin açılışına Maltepe Belediye Başkan Vekili ve Kültür Müdürü, belediyede çalışan birim amirleri, eğitimciler, öğrenciler, İstanbul’da ikamet eden Kütahyalılar, İş Adamı ve Koleksiyoncu Doğan Gürel, Candan Makina Fabrikalarının Sahibi Durmuş Candan Yavuz, Erkan Candan, Kütahya’nın değerli isimlerinden Tevfik Özpaçacı, Emekli Öğr. Üyesi Mustafa Pak, KÜSAD’ın İstanbul Avrupa Yakası Temsilcisi KİYD Eski Şube Başkanı Metin Bedir ile Asya Yakası Temsilcisi Y. Mimar Rukiye Canan Gündüz, KÜSAD üye sanatçıları ve çok sayıda davetli katıldı.

BİR SONRAKİ DURAK AFYONKARAHİSAR

Açılışta bir konuşma yapan KÜSAD Başkanı Bayram Yıldız: “Bu topraklarda yaşayan sanatçılar olarak kültürümüzü, sanatımızı, geleneklerimizi ve tarihimizi tanıtmak bizim tarihi ve vicdani bir sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmemizde bizlere olan destekleri artarak devam eden Valimiz Ali Çelik’e, Belediye Başkanımız Prof. Dr. Alim Işık’a, bize burada bu imkanı sağlayan İstanbul Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’a, Kültür Müdürü Zeynep Ayman’a ve Kültür Müdürlüğü Personeline sonsuz teşekkürler ediyoruz” dedi. KÜSAD’ın bundan sonraki durağı ağustos ayının ilk haftasında Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Fuaye salonu olacak.