Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI BAŞLADI

Halk oyunları gösterileri, kursiyerlerin

Halk oyunları gösterileri, kursiyerlerin el emeği ürünleri sergileri, sıfır atık ve geri dönüşüm başta olmak üzere açılan stantlar. Hayat Boyu Öğrenme Haftası renkli görüntülerle başladı.

1-7 Haziran tarihleri arasında kutlanan Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kütahya’da gerçekleştirilen açılış programı ile başladı. Zafer Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, İŞKUR İl Müdürü Kamil Uçan, daire müdürleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Halk oyunları gösterisi ile başlayan program Olgunlaşma Enstitüsü tarafından hazırlanan Erkek Yeleği Defilesi ile devam etti. Kütahya Halk Eğitim Merkezi ve Olgunlaşma Enstitüsü’nün hazırladığı stantların açılışı kurdele kesimi ile yapılırken, stantlar katılımcıların ziyaretine açıldı.

“3 BİNDEN FAZLA KURSUMUZA HERKESİ DAVET EDİYORUZ”

Hayat Boyu Öğrenme Haftası ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, hayat boyu öğrenme merkezlerinde birbirinden farklı kursların bulunduğunu söyledi. Başyiğit, “Olgunlaşma Enstitüsü’nün, Kütahya Halk Eğitim Merkezi’nin ve ilgili kurumların yaptığı eserlerin yer aldığı sergilerin açılışını yapacağız. Alanın kısıtlı olması nedeniyle eserlerin tümünü sergileyemiyoruz. Sergiyi gezmeye başladığınız zaman bu yıla özel olarak sıfır atık ve geri dönüşüme ayırdığımız görebilirsiniz. Sergimizde ayrıca seramikten dikiş nakışa, KPSS kursundan robotik kursuna kadar insanlarımızın aklına gelebilecek her kurs hayat boyu öğrenme merkezlerimizde vatandaşlarımızın hizmetindedir. Sergi boyunca canlı performanslar, canlı gösteriler de gün boyu devam edecek. Hayat boyu öğrenmenin sloganı, ‘Halkımız için beşikten mezara kadar ilim öğrenme. Bu şiar ile bütün hayal edebildiğiniz 3 binden fazla kurs merkezlerimizde yer alıyor. Vatandaşlarımızı bu kurslara davet ediyoruz” dedi.