Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ZAFER BİLİM VE KÜLTÜR ŞENLİĞİ SONA ERDİ İLK KEZ DÜZENLENEN PROJE PAZARI’NA 144 BAŞVURU GELDİ

Zafer Bilim ve Kültür

Zafer Bilim ve Kültür Şenliği Proje Pazarı yarışması ödül töreni ile sona erdi. Törende konuşan TEKNOKENT Genel Müdürü Ersan Öz, “Bir fikir olarak ortaya çıkan Proje Pazarı etkinliğimizi Kütahya’da ilk kez düzenledik. Bizler acaba 50 proje gelir mi derken, yarışmamıza 144 başvuru aldık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Büyük Zafer’in 100. Yılı ve Dumlupınar Üniversitesi’nin 30. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Zafer Bilim ve Kültür Şenliği kapanış programı ile sona erdi. 2 gün süren şenliğin kapanış programında bu yıl ilk kez düzenlenen ve 144 başvurunun olduğu Proje Pazarı projesinin ödül töreni gerçekleştirildi. Programda konuşan Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Büyük Zafer’in 100. Yılı ve Dumlupınar Üniversitesi’nin 30. Kuruluş yılında böyle bir etkinliğe imzanın gururunu yaşadıklarını söyledi. 2 yıldır pandemi nedeniyle bahar şenliklerini yapamadıklarını aktaran Rektör Uysal, “Bu yıl şenliğimize Zafer Bilim ve Kültür Şenliği ismini verdik. Çünkü biliyorsunuz büyük zaferin büyük komutanı gazi ‘hayatta en önemli mürşit ilimdir’ der. Zaferin 100. yılında şenliğimizin bilim ve kültür olmasını buradan esinlendik. Millet olarak bilime değer vermezsek, bilimdeki gelişmeyi takip etmezsek yine büyük önderin söylediği muasır medeniyet seviyesine yetişemeyiz, gelişemeyiz. Dumlupınar üniversite bu anlayışla bilime değer veriyor. Bu kapsamda şenliği bilim şenliği yaptı. Mutluluğu, huzuru bilimden alacağız. Bu anlayış sadece sözde kalmadı, DPÜ saygın üniversiteler arasına girmeye başladı” dedi. TEKNOFEST’e üniversite olarak paydaş olduklarını söyleyen Rektör Uysal şunları kaydetti: Ülkemizin markası olmuş, dünyada çok iyi bilinen TEKNOFEST etkinliklerine bu yıl paydaş olduk. Üniversitemiz hem akademisyen desteği hem de maddi manevi destek verdi. Bu yıl TEKNOFEST’te tam 39 takımla yer aldık ve bini aşkın öğrenciyle temsil edileceğiz, yarışmalara katılacağız. Bilim ve kültür şenliğinin ikinci adımı kültür. Üniversitemizde 100’ü aşkın topluluğumuz var ve bu şenliği onlar şekillendirdiler. Sevindirici tarafı uluslararası öğrencilerimizin toplulukları da bu şenlikte yer aldı. Üniversitemizde 86 ülkeden yaklaşık 8 bin 500 civarında misafir öğrencimiz. Bu üniversitemizin nereden nereye geldiğinin göstergesidir. İnşallah farklılıklarımız zenginliklerimizdir anlayışıyla hareket edeceğiz. Proje Pazarı projesine ülkemizin dört bir yanından başvurular aldı. Farklı kategorilerde proje gönderen yarışmacılarımız ödüller aldı. Üniversitemiz düşünen beyinler, geliştiren, proje üreten beyinler için Dumlupınar Üniversitesi merkez oldu.

“KÜTAHYA’DA İLK KEZ GERÇEKLEŞTİRDİK, 144 BAŞVURU ALDIK”

Proje Pazarı etkinliğinin bir fikir olarak ortaya çıktığını söyleyen TEKNOKENT Genel Müdürü Prof. Dr. Ersan Öz, “Fikrimizi Sayın Rektörümüzle paylaştık ve kendileri her zaman bizim yanımızda oldular. Fikrimizi hayata geçirmemizde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.  Kütahya’da ilk defa 1. Proje Pazarı ve Zafer Bilim ve Kültür Şenliği adı altında büyük bir etkinlik düzenlediklerini belirten Prof. Öz, ”Proje Pazarı projemize 144 başvuru geldi. Biz 50 başvuru gelir mi diye düşünürken iyi bir başvuru sayısı geldi. Hepsi birbirinden değerli, hepsine ödül vermek isterdik. Ancak üç kategoride lise, üniversite ve inovasyon arge merkezleri tasarım merkezleri kategorilerinde sponsorlarımızın desteği ile vereceğiz. Sponsorlarımız ana sponsorumuz Gürok, Sayın Rıza Güral nezdinde Gürok ailesine teşekkür ediyoruz. Keramika ailesi her zaman yanımızda. Diğer taraftan İGSAŞ bize çok destek oldu. Üniversitemiz her zaman yanımızda. Biz TEKNOKENT boyutuyla 2 yıldır tüm şehrimizi de arkamıza alarak negatif farkındalıktan pozitif farkındalığa yol aldık. Teknoloji transfer ofisini de yanımıza entegre ettik ve yolumuza devam ettik. Şikâyet etmedik, problem gördük ama problemin yanında çözüm üretmeye çalıştık. Ödül alamayan projeler de çok kıymetli, kimsenin aklına küçücük bir şüphe gelmesin. Jüri üyelerimiz tamamen objektif olarak değerlendirdiler” diye konuştu.

“ÜRETİM VE İHRACAT İÇİN ARGE, TASARIM EN ÖNEMLİ KONULAR”

Ödül töreninde ödül alan KERAMİKA adına ödülü KERAMİKA Genel Müdürü Emin Yüce, dünyada üretim sanayi ve ihracatın ne kadar önemli olduğuna dikkat çekti. “Üretim ve ihracat yapabilmek için biz sanayicilerin rekabet edebilir halde olması gerekiyor” diyen Yüce, ”Bunlar için de en önemli konu arge tasarım ve verimlilik. Bizler de bu konularda çok çalışmalar yapıyoruz. Bu arge projesi ilk şekillendiğinde Sayın Rektör hocamız ve Sayın Ersan hocamız bize geldiğinde gönül rahatlığıyla sponsor olabiliriz dedik. Gerçekten sanayinin bu tür projelere çok ama çok ihtiyacı var. Gençlerin sanayiye katılması çok önemli. Biz de bu konunun çok önemli olduğunu bilerek hemen kabul ettik. Ben bu projenin devamını diliyorum. Projeyi hayata geçirenlere teşekkür ediyorum. Sponsoru olduğumuz bu projede kazandığımız bu ödülü transfer ofisimize bağışlamak istiyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmalar sonrası Proje Pazarı yarışmasında dereceye giren öğrenci ve kuruluşlara ödülleri takdim edilirken, yabancı öğrencilerin dans gösterileri ve Simav Halk oyunları ekibinin zeybek oyunu tam not aldı. Şenlik öğrencilerin kurduğu stantların gezilmesi ile son buldu.