Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

KÜTAHYA İHRACATTA 10 BASAMAK YÜKSELDİ

Kütahya’nın ihracatta iller arasındaki

Kütahya’nın ihracatta iller arasındaki sıralamada 10 basamak yükselerek Afyon ve Uşak’ı geride bıraktığını söyleyen MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş: “Ülkemiz adına böylesine büyük başarıyı yakalayan sanayicilerimize, değerli firmalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) yayımladığı “İhracatçı Firmaların Kanuni Merkezleri Bazında Sektör İhracat Performansı – İller Bazındaki Sektör Rakamları- İller Bazında Ülke Rakamları” hakkında değerlendirmede bulundu.

İLLER ARASINDA 29. SIRADA

Ahmet Erbaş:  “İhracatçı firmaların kanuni merkezleri dikkate alınarak yapılan hesaplamaya göre Kütahya’mızın ihracatı Nisan 2022’de bir önceki yıla göre 71 milyon dolar (%68,7) artarak; 174 milyon 330 bin dolara ulaştı. Kütahya’mız; geçen yıl aynı dönemde iller bazında ihracat sıralamasında 39. sıradayken, bu sene 10 basamak yükselerek 29. sırada yer almıştır. Sıralamada; Uşak 134,2 milyon dolarla 38. Afyon 125,6 milyon dolarla 40. sırada yer aldı” açıklamasında bulundu. 

SANAYİCİLERE TEŞEKKÜR Kütahya’nın da 10 basamak yükselerek iller arasında 29. sıraya yerleşmesinin gurur verici olduğunu aktaran Milletvekili Erbaş: “Herşeye rağmen şunu gördük ki, ülkemiz güçlü üretim potansiyeli ile önemli ve güvenilir bir tedarikçi konumundadır. Bütün dünya piyasasında olduğu gibi ülkemize de yansıyan doğalgaz, elektrik ve petrol fiyatları ile emtia, lojistik fiyatlarının artmasına rağmen ülkemiz adına böylesine büyük başarıyı yakalayan sanayicilerimize, değerli firmalarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerini tamamladı.