Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ULU CAMİİ’DE OSMANLI GELENEĞİNİ YAŞATTILAR

Osmanlı döneminde daha çok

Osmanlı döneminde daha çok sultanların katıldığı camilerde icra edilen Enderun usulü teravih namazı, Kütahya Ulu Camii’nde kılındı. Namazın ardından bir açıklama yapan Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş: “Bir Osmanlı geleneği olan Enderun usulü teravih salatu selam ve salat-ı Ümmiyeler eşliğinde can buluyor” dedi.

Makamlarla ve ilahilerle zenginleştirilen Enderun usulü teravih namazını Çavdarhisar İlçe Müftüsü Erkan Aksu kıldırdı. Her 4 rekâtta müezzinler tarafından farklı makamlarda ilahiler okundu, imam ise o makamlara uyarak namazı kıldırdı.

500’E YAKIN KÜTAHYALI KATILDI

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Bilecik İl Müftüsü Ali Erhun, Bozüyük İlçe Müftüsü Muammer Ölmez, Kütahya Evliya Çelebi Kur’an Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Karazeybek, Kütahya İl Müftü Yardımcıları Mustafa Karaman ve Tahsin Ekim ile bin 500’e yakın kadın ve erkek vatandaş katıldı.

TÜRK MUSİKİSİNİN DEĞİŞİK MAKAMLARINDA EDA EDİLİYOR Namazın ardından bir açıklama yapan Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş: “Enderun usulü teravih, adını Türk musikisinin değişik makamlarında eda edilmesi ve bu makamlarda bestelenen ilahiler ile süslenerek kılınması anlamına geliyor. Bir Osmanlı geleneği olan Enderun usulü teravih, klasik Türk musikisinin en önemli ismi olan Itrî tarafından tertip edildiği şekliyle, salatu selam ve salat-ı Ümmiyeler eşliğinde can buluyor” şeklinde konuştu.