Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Devlet desteğiyle kendi çiftliğini kurdu

Karaman’da bir çocuk annesi Sümeyye Teber, devlet desteğiyle kurduğu çiftliğinde 70 küçükbaş hayvanı ile üretime katkı sağlıyor.

Karaman’da bir çocuk annesi

Karaman’da bir çocuk annesi Sümeyye Teber, devletin Kırsal Kalkınmada Uzman Eller projesiyle aldığı 250 bin liralık hibe desteğiyle küçükbaş hayvan çiftliği kurdu. Şu anda 70 küçükbaşı bulunan Teber, sürüsünü büyüterek üretime daha fazla katkı sağlamak istiyor.

Devlet desteğiyle kendi çiftliğini kurdu

HEDEFLER BÜYÜK

Erciyes Üniversitesi Laborant ve Veteriner Sağlık Bölümü mezunu olan Teber, 2015’te mezun olduktan sonra 4 yıl çağrı merkezinde çalıştı. Babasının köye yerleşmesiyle koyun yetiştiriciliği hayalini gerçekleştiren Teber, 2023’te devlet desteğiyle çiftliğini kurdu. Şu anki hedefi ise sürüsünü yüzde 50 oranında artırmak. Teber, koyunlarının çoğunun gebe olduğunu ve bu yıl doğacak kuzularla sürüsünü daha da genişleteceğini belirtti.

Devlet desteğiyle kendi çiftliğini kurdu

KADINLARDAN ÜRETİME KATKI

Teber, hayvancılığın zorluklarının yanında güzelliklerinin de olduğunu, kadınların ekonomik özgürlüğünün önemine vurgu yaptı. Kendi işini yapmanın mutluluğunu dile getiren Teber, devletin kadın girişimcilere sağladığı desteklerin önemine dikkat çekti. “Kadınların üretime katılması ülke ekonomisine katkı sağlıyor” dedi.