Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muğla Dalaman’daki orman yangınına müdahale sürüyor

Muğla Valisi İdris Akbıyık, Dalaman’da başlayan orman yangınını kontrol altına almaya çalıştıklarını belirtti.

 Muğla Valisi İdris

Muğla’nın Dalaman ilçesindeki ormanlık alanlarda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılmaya devam ediyor. Muğla Valisi İdris Akbıyık, yangını kontrol altına almak için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü belirtti. Yüksek rüzgar nedeniyle yangına müdahalenin zorlaştığını ifade eden Akbıyık, iki hanede yaşayan 11 kişinin tahliye edildiğini açıkladı. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yaşanmadığını belirten Vali, “Her türlü tedbiri almaya çalışıyoruz” dedi.

MÜDAHALE EKİPLERİ SAHADA

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, Dalaman’daki yangın bölgesine 37 arazöz, 12 su ikmal aracı, 5 dozer ve 225 orman işçisini sevk etti. Yangın söndürme çalışmalarını yerinde yöneten Muğla Orman Bölge Müdürü Mustafa Ülküdür, sabahın ilk ışıklarıyla havadan müdahale için 5 uçak ve 4 helikopterin devreye gireceğini duyurdu.

Bölgedeki diğer orman yangınlarıyla da mücadele eden ekipler, Kavaklıdere, Köyceğiz, Ortaca ve Dalaman’da çıkan yangınların kontrol altına alınması için çalışıyor. Özellikle Taşbaşı Mahallesi’nde risk devam ederken, gerekirse daha fazla tahliye yapılabileceği bildirildi.