Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

X engelleme özelliğini değiştiriyor

X sosyal medya platformunda, “kullanıcıları engelleme” özelliğiyle ilgili önemli bir değişiklik yapılacağı açıklandı.

X sosyal medya platformunda,

X’in resmi hesabından yapılan açıklamaya göre, profili gizli olmayan bir kullanıcı tarafından engellenen kişiler, o kullanıcının paylaşımlarını görecek. Ancak, bu paylaşımlar üzerinde beğenme veya yorum yapma gibi etkileşimlerde bulunamayacaklar. Açıklamada, “Engelleme özelliği, kullanıcılar tarafından engelledikleri kişiler hakkında zararlı veya özel bilgileri paylaşmak için kullanılabilmektedir” denildi. Bu yenilikle birlikte platformda “şeffaflığın” artırılması hedefleniyor.

X platformu, kullanıcıların paylaşımlarının kimler tarafından görüleceği konusunda endişeleri olanlara hesaplarını “gizlemelerini” tavsiye etti.

ŞARTLARA AYKIRI OLABİLİR

2022’de platformu satın alan Elon Musk, engelleme özelliğiyle ilgili eleştirilerde bulunmuştu. Ancak, yapılan değişikliğin, App Store ve Google Play şartlarına aykırı olabileceği belirtiliyor. Bu platformların kuralları, sosyal medya uygulamalarının kullanıcılara “taciz veya zorbalığı” filtreleme imkanı sunmasını gerektiriyor. Şu ana kadar bu konu hakkında söz konusu platformlardan herhangi bir açıklama yapılmadı.

2013 yılında benzer uygulama uygulanmıştı. Ancak, bu uygulama eleştiriler nedeniyle kısa sürede kaldırılmıştı.