Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6G testlerinde rekor hızlara ulaşıldı

Tüm dünyada heyecanla beklenen 6G teknolojisi, yapılan erken testlerle dikkat çekmeye başladı.

Tüm dünyada heyecanla beklenen

Tüm dünyada heyecanla beklenen 6G teknolojisi, yapılan erken testlerle dikkat çekmeye başladı. 5G’nin halefi olacak bu yeni teknoloji, internet hızında çığır açarak dijital dünyayı yeni bir boyuta taşıyacak.

University College London’daki araştırmacılar, kablosuz veri iletiminde daha önce görülmemiş bir başarıya imza atarak, saniyede 938 gigabit (Gbps) hızına ulaştı. Bu hız, mevcut 5G bağlantılarının ortalama hızını tam 9000 kat aşarak teknoloji dünyasında büyük yankı uyandırdı. 6G internet, kullanıcıların bir saniyede 20’den fazla filmi rahatça indirebilmesine olanak tanıyor.

6G TEKNOLOJİSİNİN ALTINDA YATAN YENİLİKLER

Bu başarıya ulaşan ekip, 5 GHz ile 150 GHz arasında çalışan yeni bir frekans spektrumu kullanarak veri iletimi gerçekleştirdi. Mikrodalga fotonik teknolojileri ve optik modülasyonlu sinyaller ile birleştirilen sistem, 6G ile daha geniş frekanslarda veri aktarımı sağlıyor. Bu yenilik, yüksek frekanslı milimetre dalga bantları kullanarak hız rekorlarına ulaşmayı mümkün kıldı.

Prof. Zhixin Liu, 6G teknolojisine geçişi, dar yolları 10 şeritli otoyollara çevirmeye benzetti. Genişleyen bu veri iletim yolları sayesinde çok daha hızlı ve kesintisiz internet deneyimi sunulacak. Profesör ayrıca, 6G’nin geliştirilmesi konusunda akıllı telefon üreticileri ve ağ sağlayıcılarıyla görüşmelere başladıklarını açıkladı.

6G testlerinde rekor hızlara ulaşıldı

JAPONYA’DAN 6G ATILIMI

Sadece İngiltere değil, Japonya da 6G yarışında önemli adımlar atıyor. Japon telekomünikasyon şirketleri, 5G’den 20 kat daha hızlı veri iletebilen bir cihaz geliştirdi. Bu cihaz, 100 metre mesafede saniyede 100 Gbps veri iletebiliyor ve geleceğin radyo erişim ağları (RAN) için kritik bir teknoloji olarak öne çıkıyor.

6G’NİN GÜNLÜK HAYATA ETKİSİ

Bu testler, 6G teknolojisinin internet kullanımını tamamen farklı bir boyuta taşıyacağını gösteriyor. Baz istasyonları arasında yüksek hızlı kablosuz iletişim imkanı sunarak daha hızlı ve güvenilir bir bağlantı sağlayacak olan 6G, günlük hayatımızı dönüştürecek.

6G ile hayatımıza girecek olan bu hız devrimi, dijital dünyadaki değişimlerin yalnızca bir başlangıcı olabilir.

 

Kütahya Haber’in en güncel teknoloji haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.