Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rusya’da nakit kullanımı oldukça düştü

Rusya Merkez Bankası verilerine göre, ülkede nakitsiz ödeme oranları önemli bir artış gösterdi.

Rusya Merkez Bankası verilerine

Rusya’da nakit kullanımı hızla azalıyor. Rusya Merkez Bankası verilerine göre, ülkede nakitsiz ödeme oranları önemli bir artış gösterdi. Rusya’nın finans sektörü, bu alanda küresel lider ülkeler arasında yer almakta.

Nakit Kullanımı Ne Kadar Düştü?

Rusya Merkez Bankası Birinci Başkan Yardımcısı Olga Skorobogatova, Rusya’daki nakitsiz ödeme oranının şu an yüzde 85 seviyesinde olduğunu belirtti. Bu oranın yıl sonuna kadar yüzde 87’ye çıkmasını beklediklerini ifade etti. Skorobogatova, iki yıl içerisinde bu oranın yüzde 90’ı aşabileceğini de sözlerine ekledi.

Dijital Ruble Geliyor

Rusya’nın nakitsiz ödemeleri daha da geliştirmek adına “dijital ruble” projesine büyük önem verdiği biliniyor. Bu proje ile ülkenin finansal altyapısı daha da dijitalleşecek ve nakit kullanım oranı daha da düşecek. Dijital rublenin 2025 yılı itibarıyla yaygın olarak kullanılmaya başlanması hedefleniyor.

Perakende Sektöründe Büyük Değişim

Rusya Merkez Bankası verilerine göre, perakende sektöründeki nakitsiz ödeme oranı geçen yıl yüzde 83,4 seviyesine ulaştı. 2022 yılına kıyasla 5,3 puanlık bir artış gerçekleşti. Bu durum, Rusya’da nakit kullanımının giderek azaldığını ve dijital ödemelerin hızla benimsendiğini gösteriyor.