Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

FETÖ itirafçıları 133 örgüt mensubunun ismini savcılığa verdi

Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan 33 şüpheliden 12’si itirafçı olarak 133 kişinin ismini verdi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ’ ye yönelik başlattığı soruşturma kapsamında, Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı’nın mahrem yapılanmasına dair 33 şüpheli gözaltına alındı. Bunların arasında muvazzaf subay, astsubay, uzman çavuş ve kamu çalışanları da yer alıyor. Yapılan gözaltı işlemleri, FETÖ’ nün “kontörlü sabit hatlar” üzerinden haberleşme yöntemlerini kullanan şüphelilere yönelik gerçekleştirildi.

PİŞMANLIKTAN YARARLANDILAR

Emniyetteki işlemlerin ardından Ankara Adliyesi’ne sevk edilen şüpheliler, soruşturmaları yürüten savcılara ifade verdi.  12 şüpheli etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak istedi. FETÖ mensubu olduklarını bildikleri 133 kişinin ismini savcılığa verildi. İfade sonrası nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildiler. 4’ü tutuklandı, 29’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ADALET ÖNÜNE ÇIKACAKLAR MI?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu, FETÖ’ nün yapılanmaları hakkında detaylı araştırmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda, itirafçıların verdiği bilgiler doğrultusunda örgütün yapılanması üzerine yeni gözaltıların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak konusu. Soruşturma, FETÖ’ nün devlet içindeki etkisinin azaltılması ve örgüt üyelerinin adalet önüne çıkarılması adına kritik ilerliyor.