Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

NYT, Gazze tanıklıkları üzerine gelen eleştirilere cevap verdi

New York Times, Gazze’deki sağlık çalışanlarının tanıklıklarına dair habere gelen eleştirilerin “temelsiz” olduğunu belirtti.

New York Times, Gazze'deki

New York Times (NYT); Gazze’deki tanıklıklarla ilgili haberine, İsrail destekçilerinden gelen tepkilerin ardından bir açıklama yaptı. Açıklamada, Gazze’de çalışan 65 ABD’li sağlık çalışanının, yaşadıkları “dehşeti” aktardıkları ve 160’tan fazla fotoğraf ve video paylaştıkları belirtildi. Bu tanıklıklar, başından veya göğsünden vurulan çocukların durumunu içeriyordu.

ELEŞTİRİLER TEMELSİZ Mİ?

NYT’nin açıklamasında, haberi yayımlamadan önce titizlikle gözden geçirdikleri vurgulandı. Anlatılanların ve gösterilen üç tomografi görüntüsünün gerçekliğinin sorgulandığına dikkat çekilerek, bu eleştirilerin temelsiz olduğu vurgulandı. Ayrıca, sağlık çalışanlarının kimlik belgelerinin de incelendi. Ve bağımsız uzmanlara görüntülerin güvenilirliğinin teyit ettirildiği belirtildi. Açıklamada, “Görüntülerin kurmaca olduğuna dair herhangi bir ima kesinlikle yanlıştır.” denildi.

“SADİST BİR ASKERİN İŞİ”

Gazete, ilgili haberde sağlık çalışanlarının yaşadıkları durumu detaylı bir şekilde aktardığını aktardı. Gönüllü doktorlar ve hemşireler, hastanelerde sürekli başından ya da göğsünden vurulmuş çocuklar gördüklerini ifade etti. Gazze’deki Han Yunus bölgesinde çalışan travma cerrahı Dr. Sidhwa, bu durumu ilk başta “sadist bir askerin işi” olarak değerlendirdiğini ancak diğer gönüllü doktorların da benzer tanıklıklar aktardığını belirtti.

BAŞINDAN VURULMUŞ ÇOCUKLAR

Haberin içeriğinde, çocukların kafasında kurşun olduğunu gösteren radyolojik görüntülerin fotoğrafları da yer aldı. ABD’li doktor Dr. Mohamad Rassoul Abu-Nuwar, acil servislerinde altı çocuk gördüğünü ve yaşlarının 5 ila 12 arasında değiştiğini belirtti. Ortopedi cerrahı Dr. Khawaja Ikram, başından vurulmuş 3 ve 5 yaşlarında iki çocuğu gördüğünü aktardı. İsrail’in çekilmesinin ardından çocukların evlerine döndüklerinde vurulduklarını ifade etti.

New York Times’ın bu açıklamaları, Gazze’deki sağlık çalışanlarının tanıklıklarının doğruluğunu destekliyor. Eleştiriler etkisiz kılmaya yönelik bir adım olarak öne çıktı.