Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Göbeklitepe fotoğrafları İspanya’da sanatseverlerle buluşuyor

Isabel Munoz, Göbeklitepe’yi fotoğraflayarak Madrid’de sergisinde İspanyolları medeniyetin beşiğiyle buluşturacak.

Isabel Munoz, Göbeklitepe'yi fotoğraflayarak

İspanyol fotoğraf sanatçısı Isabel Munoz, Göbeklitepe ve çevresindeki taş yapıları fotoğraflayarak hazırladığı “Yeni Bir Tarih” sergisiyle İspanyol halkını insanlık tarihinin önemli bir köşesiyle buluşturuyor. Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Türkiye’nin Madrid Büyükelçiliği tarafından desteklenen sergi, 12 Ekim’de Madrid’deki Ulusal Antropoloji Müzesi’nde açılacak.

Munoz, Göbeklitepe’nin insanlık için bir keşif olduğunu vurgulayarak, “Bu yer, medeniyetin sıfır yılıdır. İnsanlığın tüm tasarımlarının doğduğu yerdir” dedi. Göbeklitepe’nin önemi hakkında yaptığı açıklamalarda, milattan önce 9600 yılına kadar uzanan köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirtti.

İSPANYA’NIN BİLGİLERİNİ GÜNCELLEMESİ LAZIM

Munoz, Göbeklitepe’nin kazılarında ortaya çıkan yapılarla İspanya’da bilinen bilgilerin değişmesi gerektiğini ifade etti. “Göbeklitepe’deki boğa ve şaman figürü, ilk boğa güreşinin oradan geldiğinin bir kanıtıdır” diyen Munoz, Türkiye ve İspanya’nın ortak kültürel mirasına dikkat çekti.

“PİCASSO GÖBEKLİTEPE’YE HAYRAN KALIRDI”

Sanatçı, Göbeklitepe’nin arkeolojik bulgularının, ünlü İspanyol ressam Pablo Picasso’nun eserleriyle bağlantılı olduğunu düşündüğünü belirtti. “Picasso hayatta olsaydı, Göbeklitepe’yi gördüğünde hayran kalırdı” dedi.

Munoz, Göbeklitepe ve çevresini fotoğraflamak için bölgeyi yedi kez ziyaret ettiğini, her seferinde büyük heyecan duyduğunu vurguladı. Çerçevelerinde Türkiye’den birer avuç toprak bulundurduğunu ekleyerek, “Türkiye burada olmalı” ifadelerini kullandı.

Sergide 100’den fazla fotoğraf sergilenecek ve Eylül 2023’te bulunan kireç taşından yapılmış gerçek boyutlu yaban domuzu heykelinin fotoğrafı da ilk kez yer alacak. Sergi, Ocak 2024’e kadar açık kalacak.