Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ortadoğu’daki gerilim akaryakıt fiyatlarına yansıdı

Ortadoğu’da yaşanan siyasi gerilim ve çatışmalar, küresel petrol piyasalarını doğrudan etkiledi. Benzin ve motorine zam geliyor.

Ortadoğu'da yaşanan siyasi gerilim

Ortadoğu’da yaşanan siyasi gerilim ve çatışmalar, küresel petrol piyasalarını doğrudan etkiledi. Brent petrol fiyatlarında görülen yükseliş, akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı.

Akaryakıta Zam Geliyor

Son dönemde Ortadoğu’daki gerginlikler, petrol arzında endişelere yol açtı ve bu da akaryakıt fiyatlarında artışa neden oldu. Sektör kaynaklarından edinilen bilgilere göre, bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 55 kuruşluk bir zam yapılacak.

Motorin fiyatlarına gelen zammın ardından, benzine de zam bekleniyor. Yarın gece yarısından itibaren benzinin litre fiyatında 1 lira 26 kuruşluk bir artış öngörülüyor. Ancak, LPG fiyatlarında şimdilik bir değişiklik beklenmiyor.

Kütahya’da Güncel Fiyatlar

Kütahya’da 1 lira 26 kuruşluk zammın ardından, benzinin litresinin 45 Lira 41 Kuruş civarlarında olması bekleniyor.

Motorin ise 43 Lira 99 Kuruştan satılırken gelmesi beklenen 1 Lira 55 Kuruşluk zammın ardından, Motorinin litre fiyatının 45 Lira 54 Kuruş olması bekleniyor.

Akaryakıt Fiyatları Nasıl Hesaplanıyor?

Türkiye’de benzin ve motorin fiyatlarının belirlenmesinde karmaşık bir hesaplama yöntemi kullanılıyor. İşte detaylar:

  1. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı: Akaryakıt fiyatlarının temelini oluşturur. Bu fiyat, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru dikkate alınarak hesaplanır.
  2. ÖTV ve EPDK Payı: Gümrüksüz rafineri fiyatına Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payı eklenir.
  3. KDV Hariç Rafineri Satış Fiyatı: Bu eklemeler sonucunda, Katma Değer Vergisi (KDV) hariç rafineri satış fiyatı belirlenir.