Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Burgat: Fransa’da ifade özgürlüğü tehdit altında

Fransız siyaset bilimci François Burgat, Filistin paylaşımı nedeniyle Facebook hesabı kısıtlandı ve teröre teşvikle gözaltına alındı.

 Fransız siyaset bilimci

Fransız siyaset bilimci François Burgat, Fransa’daki ifade özgürlüğünün tehdit altında olduğunu belirtti. İstanbul’da düzenlenen “Ümmetin Uyanış Öncüsü Filistin” konulu konferansta konuşan Burgat, yaşadığı baskıları ve Fransa’daki sosyal medya kısıtlamalarını anlattı.

Burgat, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ile yaptığı bir görüşmeye dair yaptığı paylaşımın ardından Facebook hesabının kısıtlandığını ifade etti. “1992 yılında Beyrut’ta Nasrallah ile yaptığım görüşmeden alıntı yaptım ve ona büyük saygı duyduğumu söyledim. Bu, terörizme destek olarak değerlendirildi” dedi.

1 TWEET İÇİN GÖZALTINA ALINDIM

Haziran ayında, X hesabında yaptığı bir paylaşım nedeniyle terörizmi teşvik suçlamasıyla gözaltına alındığını açıklayan Burgat, “Bir tweet için gözaltına alındım. Ayakkabılarım olmadan 4 saat hücrede tutuldum” diye ekledi.

Burgat, Fransa’daki bu durumu kaygı verici bulduğunu ve Cezayir Bağımsızlık Savaşı’ndan bu yana benzeri kısıtlamaların ilk kez yaşandığını belirtti.

“NETANYAHU HALKINI KORUMUYOR”

Burgat, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun savaş politikaları hakkında da değerlendirmelerde bulundu. “Netanyahu halkını korumuyor, gücünü korumaya çalışıyor. Savaşa ihtiyacı var” dedi. Ayrıca, Batılı ülkelerle bazı Arap liderlerin Netanyahu’yu desteklemesini eleştirerek, bu durumun sorunun temelini oluşturduğunu vurguladı.