Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Iraklılar, İsrail’in saldırılarına karşı endişeli

Iraklılar, İsrail’in Gazze Şeridi’nin ardından başlattığı saldırıların Irak’a da sıçrayabileceğinden endişe ediyor.

Iraklılar, İsrail'in Gazze Şeridi'nin

Iraklılar, İsrail’in Gazze Şeridi’nin ardından başlattığı saldırıların bölgedeki güvenlik ortamını olumsuz etkilediğinden ve bu saldırıların Irak’a da sıçrayabileceğinden endişe ediyor. Irak hükümeti, bu durum karşısında Lübnan’a destek için bir dizi adım attı.

IRAK, LÜBNANLILARA VİZESİZ GİRİŞ İZNİ VERDİ

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, İsrail’in devam eden saldırıları nedeniyle Lübnanlıların ülkeye vizesiz giriş yapabileceğini duyurdu. Bu karar doğrultusunda, Irak’taki Lübnanlıların 30 günlük vize süreleri uzatılacak ve süresini ihlal edenler cezadan muaf tutulacak. Ayrıca, Lübnanlılar Irak’taki eğitim sisteminden de yararlanabilecek.

ÜLKELER BİRER BİRER SAVAŞA SÜRÜKLENİYOR

Ülkede yaşanan bu gelişmelerin ardından Iraklılar, İsrail’in saldırılarının bölgeyi daha fazla karıştırmasından korkuyor. Kerküklü Ali Süheyil, “Orta Doğu karışmaya başladı. Ülkeler birer birer savaşa sürükleniyor” diyerek savaşın tüm insanları etkilediğini ifade etti.

Irak ekonomisi de olumsuz etkilenmeye başladı. Kays el-Zubeydi “Saldırılar nedeniyle Irak ekonomisi zarar görmeye başladı. Lübnan’dan gelen göç dalgaları ekonomik durumu zorlaştıracak” dedi. Irak dinarının döviz karşısında değer kaybettiğini belirten Zubeydi, bölgedeki çatışmaların Irak’ın yorgun ekonomisini daha da zorlayacağını vurguladı.

ULUSLARARASI MÜDAHALE ŞART

Iraklı Abdullah Firas, İsrail’in saldırganlığına karşı Arap ülkeleri ve uluslararası camianın müdahale etmesi gerektiğini belirtti. Firas, “Dünya, özellikle Orta Doğu’da barış ve istikrar için adım atmalı. Aksi takdirde savaş tüm bölgeyi etkisi altına alacaktır” şeklinde uyarıda bulundu.

Irak, İran ile İsrail arasında tehlikeli bir konumda bulunuyor ve bu durumdan olumsuz etkileniyor. Kays Birvari, son dönemde Irak hava sahasının birçok kez kapandığını hatırlatarak, bu durumun ülkenin güvenliğini tehdit ettiğini ve ticari piyasaya da yansıdığını ifade etti.