Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’dan Bosna Hersek’e 30 tır yardım

Kütahya’dan 30 tırlık yardım malzemesi Bosna Hersek’e uğurlandı. Vali Musa Işın, yardımları için Kütahyalılara teşekkür etti.

Kütahya’dan 30 tırlık yardım

Kütahya’dan 30 tırlık yardım malzemesi Bosna Hersek’e uğurlandı. Vali Musa Işın, yardımları için Kütahyalılara teşekkür etti.

Bosna Hersek’te meydana gelen sel felaketinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan yardım kampanyası çerçevesinde Kütahya’dan yardım tırları yola çıktı.

Kütahya Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nde (AFAD) gerçekleştirilen törende konuşan Vali Musa Işın, Bosna Hersek ve Balkanlar’ın Türklerin eski diyarı olduğunu söyledi.

Devletin kimsesizlerin kimsesi olduğunu bildiren Işın, Türk devletinin Haiti’ye kadar yardım elini uzattığını dile getirdi.

“Biz güçlü olduğumuz sürece hem İslam coğrafyasına hem Türk coğrafyasına elimizi uzatabiliriz.” diyen Işın, şöyle devam etti:

“İşte bugün bunun örneğini yaşıyoruz. Bugün orada bir sel felaketi nedeniyle Bosna Hersek’teki kardeşlerimize buradan 60 tır ve konteyner gönderiyoruz. Allah devletimizi daima güçlü kılsın. Kütahyalı hemşehrilerimize de teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bu konteynerlerin içindeki malzemelerde onların da payı vardır. Bu vefadan dolayı Kütahyalı hemşehrilerimizi de tebrik ediyorum. Allah onları var etsin.”

“HER ZAMAN MAZLUMUN, MAĞDURUN YANINDA OLDUK”

Bosna Hersek’teki sel felaketinde hayatını kaybedenlere rahmet dileyen AK Parti Kütahya Milletvekili İsmail Çağlar Bayırcı, şu an arama çalışmalarının devam ettiğini ifade etti.

Türkiye olarak nerede bir mağdur, nerede bir mazlum varsa her zaman yanlarında olduklarını belirten Bayırcı, “Bu hem insanının hem de bir Müslümanlığın gerekçesi olarak hayata geçirdiğimiz bir durum. Bosna Hersekli kardeşlerimizin en azından geçici bir süre ikamet edebileceği alanlar inşa etmeye çalışacağız.” ifadelerini kullandı.

“EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bosna Hersek Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına Rasim Bayram, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vali Musa Işın, ilgili kurum yetkililerine ve Kütahyalılara teşekkür etti.

MUHABİR: YAŞAR SARI & BÜNYAMİN DOĞAN

Kütahya’dan Bosna Hersek’e 60 tır yardım

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN