Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uzmanlara göre kronik hastalıklar kuşaklar boyunca arttı

Uzmanlar, “Baby Boomers” kuşağında kanser, diyabet ve kalp hastalıklarının önceki kuşaklara göre daha yaygın olduğunu belirtti.

Uzmanlar, "Baby Boomers" kuşağında

İngiltere, ABD ve Avrupa’da yapılan araştırmalar, özellikle “Baby Boomers” kuşağında, önceki nesillere kıyasla daha fazla kronik hastalığın görüldüğünü ortaya koydu. Kanser, diyabet, kalp hastalıkları ve obezite gibi rahatsızlıklar giderek yaygınlaşıyor.

HER GEÇEN NESİLDE ARTIYOR

İngiliz The Guardian gazetesine göre, 2004-2018 yılları arasında İngiltere, ABD ve Avrupa’da 50 yaş üzerindeki 100 binden fazla kişinin sağlık verileri incelendi. Bu incelemeler sonucunda, tıptaki ilerlemelere rağmen kronik hastalıkların kuşaklar boyunca ciddi bir artış gösterdiği belirlendi. “Baby Boomers” kuşağında kanser, kalp hastalıkları, yüksek kolesterol ve diyabet gibi kronik rahatsızlıkların önceki nesillere kıyasla daha fazla görüldüğü tespit edildi.

University College London (UCL) uzmanı Laura Gimeno, “Tıptaki gelişmelere ve sağlıklı yaşam bilincine rağmen, 1945’ten sonra doğanlar kendilerinden önceki kuşaklara göre daha fazla kronik hastalığa yakalanıyor” dedi. Gimeno, yüksek gelirli Batı ülkelerinde nüfusun önemli bir kısmının yaşlandığını ve bu durumun genç nesillerin sağlıksız daha fazla yıl geçirmesine yol açabileceğini belirtti.