Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Irak ve Suriye’de operasyonlarda 4 terörist etkisiz hale getirildi

Yapılan açıklamalara göre, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 2, Suriye’nin kuzeyinde 2 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi.

Yapılan açıklamalara göre, Irak'ın

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 2 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyinde 2 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi. Bu operasyonlar, Türkiye’nin ulusal güvenliğini sağlama ve terörle mücadele stratejilerinin bir parçası olarak gerçekleştirildi.

HEDEF TERÖRİSTLER

Açıklamada, “Terörist neredeyse hedefimiz orası” ifadesiyle, Türkiye’nin terörle mücadele konusundaki kararlılığı vurgulandı. Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki Gara bölgesinde tespit edilen 2 PKK’lı terörist ile Suriye’nin kuzeyinde belirlenen 2 PKK/YPG’li teröristi etkisiz hale getirdi. Bu tür operasyonlar, terörün kaynağında yok edilmesi hedefiyle, proaktif ve kesintisiz bir mücadele stratejisinin parçası olarak sürdürülüyor.

SINIR ÖTESİ OPERASYONLAR DEVAM EDİYOR

Türkiye, ulusal güvenliğini tehdit eden terör unsurlarını ortadan kaldırmak amacıyla sınır ötesi operasyonlarına devam ediyor. Terörle mücadele alanında yürütülen bu tür faaliyetler, hem yurtiçindeki hem de yurtdışındaki terörist gruplara yönelik gerçekleştirilen hedefli operasyonlarla destekleniyor. Milli Savunma Bakanlığı, bu süreçte güvenlik güçlerinin kararlılığını ve azmini bir kez daha ortaya koydu.

Bu kapsamda, Türkiye’nin güvenliği için gerekli tüm adımların atılacağı ve terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceği belirtildi.