Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kazakistan, ilk nükleer santral için referandumda

Kazakistan halkı, ülkenin ilk nükleer enerji santralinin inşa edilip edilmeyeceğine karar vermek için sandık başına gidiyor.

Kazakistan halkı, ülkenin ilk

Ülkede nükleer enerji santrali için toplam 10 bin 323 sandık kuruldu ve oy verme işlemi yerel saatle 07.00’de başladı. Referandumda kayıtlı 12 milyon 244 bin 683 seçmenin oy kullanması bekleniyor.

NÜKLEER SANTRAL REFERANDUMUNA BÜYÜK İLGİ

Kazakistan genelinde ve 59 ülkedeki Kazakistan temsilciliklerinde oy kullanma işlemi devam ediyor. Referandumun sorusu ise net: “Kazakistan’da nükleer enerji santrali inşa edilmesine rıza gösteriyor musunuz?” Seçmenler, bu soruya “evet” veya “hayır” cevabını veriyorlar.

ÜLKENİN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ GÜN

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, başkent Astana’da oyunu kullandıktan sonra basına açıklama yaptı. Tokayev, “Bugün ülkemizin geleceği için çok önemli bir gün. Halkımız nükleer enerji santraline karar verecek ve devlet bu karara göre hareket edecektir.” dedi. Ayrıca, bir nükleer santral inşa edilmesi durumunda, en ileri teknolojiye sahip küresel bir konsorsiyumun projeyi üstlenmesi gerektiğini vurguladı.

ULUSLARARASI GÖZLEMCİLER DE REFERANDUMDA

Referandum, Türk Devletleri Teşkilatı Uluslararası Gözlem Misyonu dahil 4 uluslararası örgütten 102 gözlemci ve 30 ülkeden 75 yabancı gözlemci tarafından izleniyor. Referandumun sonuçları, Kazakistan’ın enerji geleceği için önemli bir rol oynayacak.