Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail Batı Şeria’da 25 Filistinliyi gözaltına aldı

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Batı Şeria’da başlattığı operasyonlarda, gözaltına alınan Filistinli sayısının 11 bin 100’ü aştığı bildirildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023’ten

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria’da 25 Filistinliyi gözaltına aldığı açıklandı. Gözaltılar, Filistin Kurtuluş Örgütü’ne (FKÖ) bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti ve Filistin Esirler Cemiyeti’nin yaptığı açıklamalarla doğrulandı.

Beyt Emr’de Gözaltılar

Açıklamada, İsrail ordusunun Batı Şeria’nın El Halil kentine bağlı Beyt Emr kasabasında, birçok Filistinliyi açık alanda sorguya çektiği ve bu sorgulamalar sırasında biri çocuk olmak üzere 25 Filistinliyi gözaltına aldığı belirtildi. İsrail askerlerinin gözaltına aldığı Filistinlilere ve ailelerine yönelik tehditlerde bulunduğu, evlerde tahribata yol açtığı ifade edildi.

Gözaltı Operasyonları Artıyor

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Batı Şeria’da başlattığı operasyonlarda, gözaltına alınan Filistinli sayısının 11 bin 100’ü aştığı bildirildi. Bu süre zarfında, İsrail ordusunun baskınları ve gözaltı operasyonları ciddi şekilde artmış durumda.

Filistinli Kaybı Artıyor

Aynı dönemde, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te İsrail askerleri ve yerleşimciler tarafından düzenlenen saldırılarda 741 Filistinli hayatını kaybetti. Bu süreç, Gazze Şeridi’nde başlayan askeri operasyonlarla paralel olarak işgal altındaki topraklarda da şiddetin artmasına yol açtı.