Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İzmir’de orman yangını çıktı

İzmir’in Foça ilçesinde çıkan orman yangınına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor.

İzmir'in Foça ilçesinde çıkan

İzmir’in Foça ilçesinde çıkan orman yangınına ekipler havadan ve karadan müdahale ediyor. Yangın, öğle saatlerinde başladı ve kısa sürede geniş bir alana yayıldı.

Yangın, Foça’nın Yeni Foça Mahallesi’nde saat 11.15 sıralarında başladı. Alevlerin yükseldiğini fark eden çevredeki vatandaşlar durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemedi, ancak sıcak hava ve rüzgarın alevlerin hızla yayılmasına neden olduğu belirtiliyor.

Hava ve Kara Ekipleri Yoğun Müdahale Ediyor

İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, yangın ihbarının ardından bölgeye acil müdahale ekipleri sevk etti. 9 uçak, 7 helikopter, 30 arazöz, 6 su tankeri ve 5 dozer yangına müdahale için sahada. Yangın söndürme ekipleri, yangını kontrol altına almak için hem havadan hem de karadan yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Yangın bölgesinde etkili olan rüzgar, alevlerin hızla yayılmasına sebep oluyor. Ekipler, yangının yerleşim yerlerine sıçramaması için yoğun çaba sarf ediyor. Yangının tehlikeli boyutlara ulaşmaması adına bölge halkına dikkatli olmaları ve güvenlik önlemlerine uymaları çağrısı yapıldı.