Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Pazarlar’da yöresel gıdalar çalıştayı düzenlendi

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, “Pazarlar Yöresel Gıdalar” çalıştayı, geniş bir katılımla gerçekleşti.

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, "Pazarlar

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde, “Pazarlar Yöresel Gıdalar” çalıştayı, geniş bir katılımla gerçekleşti. Etkinlik, Pazarlar Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda yapıldı ve yöreye özgü gıdaların tanıtımıyla birlikte ziyaretçilere ikramlar sunuldu.

YÖRESEL ÜRÜNLER BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Çalıştayda, Vişneli Glutensiz Tarhana, Cevizli Kekikli Glutensiz Ekmek, Pazarlar Ekmeği, Haşhaşlı Pide, Vişne Reçeli, Vişne Kompostosu, Hamursuz, Meyve Kuruları (Kak) ve Pazarlar Turşusu gibi yöresel ürünler standlarda sergilendi ve büyük ilgiyle karşılandı.

Çalıştayın açılışına, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Pazarlar Kaymakamı Hüseyin Safa Erdem, Pazarlar Belediye Başkanı Bilal Demirci, Kütahya Folklor Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ayşenur Sır Dündar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Katılımcılar, yöresel ürünlerin tanıtıldığı standları gezdikten sonra “Pazarlar Yöresel Gıdalar” adlı panelde bir araya geldiler.

Pazarlar'da yöresel gıdalar çalıştayı düzenlendi

PANELDE YÖRESEL KÜLTÜRE VURGU

Panelin açılış konuşmasını Doç. Dr. Erdal Aday yaptı. Ardından, Prof. Dr. Ayşenur Sır Dündar yöresel kültür ve mutfak üzerine sunum gerçekleştirdi. Pazarlar’ın gastronomi potansiyeline dikkat çeken Belediye Başkanı Bilal Demirci ve Kaymakam Hüseyin Safa Erdem de panelde yer aldı.

Çalıştayın akademik kısmında, Öğretim Görevlisi Barış Burak Albayrak “Pazarlar’da Gıda Teknolojisi ve Aşçılık”, Öğretim Görevlisi Hilal Kılmanoğlu “Kütahya’ya Özgü Endemik Meyve Türleri” ve Öğretim Görevlisi Yıldız Ünlü Duman “Pazarlar Mutfak Kültürü” üzerine sunumlar yaptı.

Pazarlar'da yöresel gıdalar çalıştayı düzenlendi

Kütahya Ticaret Borsası Başkanı Necati Gültekin, “Kütahya’da Üretilen Ürünlerin Coğrafi İşaret Süreci” ile ilgili bilgiler paylaştı. Son olarak, Kütahya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden araştırmacı Ali Osman Gürcan, “Pazarlar Kirazının Tarihçesi” hakkında detaylı bir sunum gerçekleştirdi.

Çalıştay, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın araştırmacılara teşekkür belgelerini iletmesiyle sona erdi.

Kızıltoprak, panelin Pazarlar’ın zengin mutfak kültürünün tanıtılmasına ve yerel gıdaların gastronomi potansiyelinin ortaya çıkarılmasına büyük katkı sağladığını vurguladı.

Pazarlar'da yöresel gıdalar çalıştayı düzenlendi

Kütahya Haber’in en güncel Kütahya haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.