Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Azerbaycan arasında ceza infaz mutabakatı imzalandı

Türkiye ve Azerbaycan arasında “Ceza İnfaz ve Denetimli Serbestlik Sistemleri Alanında Kapasitenin Güçlendirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalandı.

Türkiye ve Azerbaycan arasında

Türkiye ve Azerbaycan arasında “Ceza İnfaz ve Denetimli Serbestlik Sistemleri Alanında Kapasitenin Güçlendirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı” imzalandı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de Adalet Bakanı Farid Ahmadov ile bir araya geldi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerin Şuşa Beyannamesi ile müttefiklik düzeyine çıkarıldığı vurgulandı.

Tunç, yaptığı açıklamada, “Azerbaycan ile Türkiye arasında hukuki ve adli alanda hiçbir problem olmadan yolumuza devam ediyoruz. İlişkileri daha da kuvvetlendirmek ve tecrübelerimizi paylaşmak için önemli çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

TÜRKİYE TECRÜBELERİNİ PAYLAŞIYOR

Bakan Tunç, Türkiye’deki Azerbaycan vatandaşlarının ve Azerbaycan’daki Türk vatandaşlarının hukuki sorunlarının çözümünde ilişkilerin sorunsuz devam ettiğini belirtti. Terörle mücadele alanındaki işbirliğine de değinen Tunç, “15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde FETÖ’nün oluşturduğu tehdide karşı birlikte hareket ediyoruz” diye konuştu.

Azerbaycan Adalet Bakanı Ahmadov, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkilerin “bir millet, iki devlet” ilkesi doğrultusunda ilerlediğini ifade etti. Türkiye’nin 2. Karabağ Savaşı’ndaki desteklerinin, Karabağ’ın yeniden imarında da sürdüğünü belirtti. Ahmadov, “Türkiye’nin adli ve adli tıp alanındaki tecrübesinden faydalanıyoruz. İlişkilerimizin sınırı yoktur ve her geçen gün daha da geliştiriyoruz” dedi.

KARDEŞLİK GÜN GEÇTİKÇE PEKİŞİYOR

Görüşme sonrasında, Tunç ve Ahmadov, mutabakat zaptına imza attı. Adalet Bakanı Tunç, Bakü’de Azerbaycan’ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini de ziyaret etti. Tunç, Haydar Aliyev’in anıt mezarına çelenk bıraktı ve 20 Ocak şehitlerinin defnedildiği Bakü Şehitler Hiyabanı’nda da Ebedi Ateş Anıtı’na çelenk sundu.

Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Tunç, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik ilişkisinin en üst düzeye çıkması konusunda Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Aliyev’in güçlü bağları olduğunu belirtti.