Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye, Filistin için 6 Ekim’de yürüyüş düzenleyecek

Türkiye genelinde 6 Ekim Pazar günü, Filistin yürüyüşleri düzenlenecek. 60’tan fazla şehir Filistin için yürüyecek.

Türkiye genelinde 6 Ekim

Türkiye genelinde 6 Ekim Pazar günü, Filistin’e destek yürüyüşleri düzenlenecek. Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu bünyesindeki Filistin dayanışma platformları, 60’tan fazla şehirde yapılacak yürüyüşlerle, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana süregelen saldırıları sonucunda yaşanan insanlık dramına dikkat çekecek.

Yürüyüşlerde, Gazze’ye destek içeren döviz ve pankartların yanı sıra Türk ve Filistin bayrakları taşınacak. Çeşitli meslek gruplarının da destek vereceği bu etkinlikler, Filistin halkının sesini duyurmak amacıyla gerçekleştirilecek.

“VAHŞETE ORTAK OLANLARI İFŞALAYACAĞIZ”

Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mahitapoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail’in 1948’den bu yana başlattığı saldırıların 7 Ekim 2023’te daha da arttığını belirtti. Mahitapoğlu, “İsrail’in saldırılarının artmasında, ABD, İngiltere ve Avrupa Birliği’nden aldığı destek etkili oldu. Saldırıları sadece Gazze ile sınırlı tutmayarak, Lübnan, Suriye, Yemen ve İran’a kadar götürdü” dedi.

Ankara dahil olmak üzere, 8 Ekim 2023’ten bu yana birçok şehirde Filistin dayanışma platformları kurarak çeşitli eylem ve protestolar gerçekleştirdiklerini ifade eden Mahitapoğlu, “6 Ekim için tüm Anadolu şehirlerinde yürüyüşler düzenlenecek. 81 ili kuşatacak eylemler için çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.

ANKARADAN 1 MİLYON KATILIM BEKLENİYOR

Mahitapoğlu, Ankara Filistin Dayanışma Platformu (ANFİDAP) tarafından 6 Ekim saat 13.30’da düzenlenecek yürüyüşün Kurtuluş Parkı’ndan Anadolu Meydanı’na kadar süreceğini belirtti. “Ankara’da 1 milyona yakın katılım bekliyoruz. Farklı toplumsal kesimlerden, tüm siyasi partilerden ve derneklerden katılım alıyoruz” diyen Mahitapoğlu, bu yürüyüşün artık bir insanlık meselesi haline geldiğini vurguladı.

ANFİDAP bünyesindeki yaklaşık 40 sivil toplum kuruluşunun daha önce 400’den fazla Filistin’e destek eylemi gerçekleştirdiğini sözlerine ekleyen Mahitapoğlu, herkesi bu eylemlere katılmaya davet etti.