Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Şimşek’in talimatından sonra kuyumculara baskın!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kuyumculuk sektörüne yönelik yaptığı açıklamaların ardından denetimler hız kazandı.

Hazine ve Maliye Bakanı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kuyumculuk sektörüne yönelik yaptığı açıklamaların ardından denetimler hız kazandı. Bakanlığın talimatları doğrultusunda başlatılan denetimlerde, 36 ilde bulunan 500’den fazla kuyumcu işletmesi mercek altına alındı.

36 İlde Denetim

İlk olarak 9 büyükşehirde başlatılan denetimler, kapsamı genişletilerek 36 ili kapsayacak şekilde büyütüldü. Bu denetimlerde, büyük ve riskli olarak değerlendirilen kuyumcu işletmeleri detaylı bir şekilde inceleniyor. Vergi Denetim Kurulu ve Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri, faturasız satışlar, stok sayımları ve POS cihazlarının kullanımı gibi konularda titiz bir çalışma yürütüyor.

Altın ve Değerli Taşların Faturalandırılması

Denetimlerin önemli bir kısmı, kuyumcuların altın ve değerli taş satışlarının faturalandırılması üzerine odaklandı. İşletmelerde yapılan kontrollerde, altının gerçek gramaj bilgilerinin faturalara yansıtılıp yansıtılmadığı incelendi. Ayrıca, işletmelerin yetki belgeleri olmadan döviz alım-satımı yapıp yapmadığı ve başkalarına ait POS cihazlarının kullanılıp kullanılmadığı gibi unsurlar da denetimlerin odak noktaları arasında yer aldı.

Kayıt Dışı Faaliyetlerle Mücadele

Bakanlık, kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında denetimlerini sıkılaştırmış durumda. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, “Dürüst mükelleflerin her zaman yanındayız. Çok kazandığı halde düşük gelir beyan eden işletmeleri yakından takip ediyoruz ve denetimlerimizi sürdürüyoruz.” diyerek, kayıt dışılığın önüne geçme kararlılığını vurguladı.

Vergide Adalet İlkesi

Bakan Şimşek, vergide adaletin sağlanması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini belirtti. “Vergide adalet ilkemiz doğrultusunda, yüksek kazanç sağladığı halde düşük gelir beyan eden mükellefleri incelemeye devam ediyoruz.” ifadesini kullanan Şimşek, denetimlerin tüm sektörlerde artarak devam edeceğinin altını çizdi.