Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Depremden etkilenen iller için yapılandırma süreleri uzatıldı

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 4 il ve iki ilçe için yapılandırma başvuru ve ödeme süreleri uzatıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği” ile depremden etkilenen 4 il ve 2 ilçedeki mükellefler için yapılandırma başvuru ve ödeme süreleri uzatıldı. Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illeri ile Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde yaşayan mükellefler, yapılandırma işlemlerini daha uzun süre içinde gerçekleştirebilecekler.

SÜRE UZATILDI

Deprem bölgesindeki mücbir sebep hali, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından 30 Kasım 2023 tarihine kadar uzatıldı. Bu kapsamda, 7440 sayılı Kanun’dan yararlanarak borçlarını yapılandırmak isteyen mükellefler, 28 Şubat 2025 Cuma gün sonuna kadar başvuru yapabilecek. Yapılandırılan borçların ilk taksiti ise 31 Mart 2025 tarihine kadar ödenmesi gerekirken, bu tarihin resmi tatile denk gelmesi sebebiyle ödemeler 2 Nisan 2025 Çarşamba gün sonuna kadar yapılabilecek.

İkinci Taksit Ödeme Tarihi

Yapılandırılan borçların ikinci taksiti 30 Nisan 2025 tarihine kadar, diğer taksitler ise bu tarihten sonraki aylık dönemler içinde ödenebilecek. Depremden etkilenen bölgelerdeki il özel idareleri, belediyeler ve yatırım izleme ve koordinasyon başkanlıklarına olan borçlar için de bu süreler geçerli olacak. Borçlu mükellefler, ilgili idarelere başvurarak yapılandırmadan faydalanabilecekler.