Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Borsa güne pozitif başladı

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,62 yükselişle 8.953,20 puandan başladı. Bankacılık ve holding endeksleri de değer kazandı.

Borsa İstanbul'da BIST 100

Borsa İstanbul (BIST) 100 endeksi, yeni güne olumlu bir başlangıç yaparak yüzde 0,62 oranında değer kazandı ve 8.953,20 puana ulaştı. Açılışta 54,97 puanlık bir artış gözlemlenen BIST 100 endeksi, bankacılık ve holding sektörlerinde de yükseliş kaydetti. Bankacılık endeksi yüzde 0,93, holding endeksi ise yüzde 0,50 oranında değer kazandı. Sektörler arasında en fazla kazandıran yüzde 1 ile tekstil ve deri sektörü olurken, spor sektörü yüzde 0,66 kayıpla güne başladı.

DÜN DÜŞTÜ BUGÜN YÜKSELİYOR

Dün satış baskısının hakim olduğu Borsa İstanbul’da, BIST 100 endeksi günü yüzde 1,27 değer kaybederek 8.898,23 puandan tamamlamıştı. Bugün ise endeks toparlanarak yeniden yükselişe geçti. Küresel piyasalarda, Orta Doğu’daki jeopolitik gelişmeler ve ABD’den gelen ekonomik verilerin karışık sinyaller vermesi temkinli bir havanın sürmesine neden oldu. Özellikle ABD’de açıklanacak istihdam raporu, yatırımcıların dikkatle takip ettiği ana unsur olarak öne çıkıyor.

ABD ekonomisinin yumuşak iniş yapabileceği yönündeki iyimser beklentiler sürerken, bugün açıklanacak istihdam verileri piyasalarda volatiliteye neden olabilir. Bu durum, yatırımcılar için önemli bir dönüm noktası olarak değerlendiriliyor.

YURTİÇİNDE ARTIŞ DEVAM EDİYOR

Yurt içinde ise dün açıklanan verilere göre, eylül ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) yüzde 2,97, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) ise yüzde 1,37 arttı. Bu artışlarla birlikte yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 49,38, üretici fiyatlarında ise yüzde 33,09 olarak açıklandı.