Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

T625 GÖKBEY helikopteri ilk teslimat için gün sayıyor

Türk Havacılık Uzay Sanayii tarafından geliştirilen genel maksat helikopteri T625 GÖKBEY’in ilk teslimatı bu ay gerçekleşecek.

Türk Havacılık Uzay Sanayii

TEKNOFEST Adana’da konuşan Türk Havacılık Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, Türkiye’nin ilk yerli helikopteri olan T625 GÖKBEY’in bu ay teslim edileceğini açıkladı. GÖKBEY’in 30 Ağustos’ta Zafer Uçuşu gerçekleştirdiğini hatırlatan Demiroğlu, sertifikasyon testlerinin tamamlanmasının ardından teslimatın yapılacağını ifade etti. Demiroğlu, teslimatın tahminen 29 Ekim’de veya daha önce gerçekleşeceğini söyledi.

ANKA III TEST UÇUŞLARINDA OLDUKÇA BAŞARILI

Demiroğlu, Türkiye’nin ilk delta kanat insansız savaş uçağı ANKA III’ün yıl sonuna kadar deneme teslimatlarının yapılacağını belirtti. ANKA III’ün test uçuşlarının başarıyla devam ettiğini vurgulayan Demiroğlu, bu insansız hava aracının görünmezlik ve manevra kabiliyetiyle dikkat çektiğini söyledi.

KAAN’IN  İLK TEST UÇUŞLARI 2025’TE

Jet eğitim ve hafif taarruz uçağı HÜRJET’in de 2026’da Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi planlanırken, milli muharip uçak KAAN’ın ilk test uçuşları 2025’te gerçekleştirilecek. Demiroğlu, bu projelerin Türkiye’nin teknoloji geleceğinde önemli rol oynayacağını belirtti.