Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Elmacı Dede Mehmetçik için elmalarını İzmir’e getirdi

Denizli’de yaşayan 74 yaşındaki Muhammet Yılmaz, İzmir’de görev yapan askerlere bahçesinde yetiştirdiği elmaları teslim etti.

Bu haberin fotoğrafı yok

Denizli’nin Çal ilçesinde yaşayan 74 yaşındaki Muhammet Yılmaz, askerlere moral desteği vermek amacıyla, bahçesinde yetiştirdiği elmaları İzmir’e getirdi. Yurt içi ve yurt dışında operasyonlara katılan Mehmetçiğe elma götürdüğü için “Elmacı Dede” olarak tanınan Yılmaz, şimdi de Ege Ordusu Komutanlığı’nda görev yapan askerlere elmaları ulaştırdı.

SEVDAMIZ VATAN, BAYRAK VE İSLAMDIR

Yıllardır askerlere destek olmak için yollara düşen Yılmaz, Türk bayrağıyla süslediği minibüsüyle Ege Ordusu Komutanlığı Tuğgeneral Hüdaverdi Ersoy Kışlası’na geldi. Yılmaz, askerlere olan sevgisini dile getirerek, “Askerlerimize manevi destek vermek benim hayatımın bir parçası oldu. Sevdamız vatan, bayrak ve İslam’dır. Şehadet şerbetini içene kadar bu yola devam edeceğim” dedi.

Muhammet Yılmaz, bugüne kadar Şırnak, Hakkari, Van ve sınır boylarındaki birliklere elma taşıdığını, bu yolculuklarının 100’ü geçtiğini ve milyonlarca kilometre kat ettiğini belirtti. Her yolculuğunun ayrı bir manevi anlam taşıdığını ifade eden Yılmaz, “Allah’a şükür, bugüne kadar hiç yolda kalmadım,” diye ekledi.

ELMA YETMEZSE İRMİK HELVASI

Bahçesinden topladığı elmaları soğuk hava deposunda saklayarak kışın da askerlere ikram edebildiğini söyleyen Yılmaz, elma kalmadığında ise irmik helvası yapıp askerlerin yanına götürdüğünü dile getirdi. Kışladaki askerler, Yılmaz’ın getirdiği elmaları sevinçle karşıladı.

Yılmaz, her zaman Mehmetçik’in yanında olmaya devam edeceğini belirterek, “Askerlerimize manevi destek vermek, bana güç veriyor. Ömrüm yettiğince bu yolu sürdüreceğim” dedi.