Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Van’da bir terörist etkisiz hale getirildi

Van’ın Çatak ilçesi kırsalında gerçekleştirilen “GÜRZ-16” operasyonu kapsamında bir terörist etkisiz hale getirildi.

Van'ın Çatak ilçesi kırsalında

Van’ın Çatak ilçesi kırsalında gerçekleştirilen “GÜRZ-16” operasyonu kapsamında bir terörist etkisiz hale getirildi. Jandarma tarafından yapılan bu başarılı operasyonda teröristin silahı da ele geçirildi.

Operasyon Detayları

Van İl Jandarma Komutanlığı’nın istihbari çalışmaları sonucunda düzenlenen operasyona, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı, Jandarma İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde zırhlı araçlar ve J-SİHA’lar destek verdi. Yapılan keşif-gözetleme faaliyetlerinde tespit edilen terörist, Jandarma ATAK Taarruz Helikopterleri ve Jandarma Özel Harekat (JÖH) ile Jandarma Komando timlerinin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirildi.

Teröristin kimliğinin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor. Yetkililer, terörle mücadelede kararlılıklarını sürdüreceklerini ve operasyonların yıl boyunca devam edeceğini vurguladı.

Güvenlik güçleri, ülke genelinde terör unsurlarına karşı operasyonlarına ara vermeden devam edeceklerini belirtirken, son terörist etkisiz hale getirilene kadar mücadeleye devam edeceklerini ifade ettiler.