Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ticaret Bakanlığından ödeme uyarısı

Ticaret Bakanlığı, ikinci el motorlu taşıt alım satımlarında kullanılan Güvenli Ödeme Sistemi hakkında önemli bir uyarıda bulundu.

Ticaret Bakanlığı, ikinci el

Ticaret Bakanlığı, ikinci el motorlu taşıt alım satımlarında kullanılan Güvenli Ödeme Sistemi hakkında önemli bir uyarıda bulundu. Bakanlık, yeni düzenlemeyle birlikte belirli kurallara dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

Güvenli Ödeme Sistemi Zorunlu Hale Geliyor

Ticaret Bakanlığı, Türkiye Noterler Birliği ile iş birliği içinde oluşturulan Güvenli Ödeme Sisteminin 27 Eylül itibarıyla zorunlu hale geleceğini duyurdu. Bu sistem, ikinci el motorlu taşıt alım satımlarında nakit, havale veya EFT gibi ödeme yöntemlerinin yerini alacak.

Noterlik İşlemleri İçin Ödeme Şartı

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, 27 Eylül’den sonra noterliklerde taşıt devir işlemlerinin gerçekleşebilmesi için taşıt bedelinin Güvenli Ödeme Sistemi’ne transfer edilmesi zorunlu olacak. Ödeme gerçekleşmeden noterlerde devir işlemi yapılamayacak.

İşlem Öncesi Kayıt Nasıl Yapılır?

Noterde yoğunluk yaşanmaması ve mağduriyetlerin önlenmesi için işlem yapacak kişilerin, noterlik işlemlerine gitmeden önce Güvenli Ödeme Sistemi üzerinden gerekli bilgileri kaydetmeleri gerekiyor. Satıcı, anlaşmalı bankalar veya elektronik ödeme kuruluşlarının internet ya da mobil uygulamaları aracılığıyla kendisine, alıcıya ve taşıta ilişkin bilgileri sisteme kaydedecek. Alıcı ise, SMS veya e-posta yoluyla kendisine iletilen referans numarasıyla sisteme giriş yaparak bu bilgileri onaylayacak ve taşıt bedelini transfer edecek.

Güvenli Alım Satım İçin Yeni Dönem

Bu düzenleme, ikinci el taşıt alım satımlarında dolandırıcılık ve ödeme aksaklıklarını önlemek amacıyla devreye sokuldu.