Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya DPÜ’de iki akademisyen üçüncü kez listede

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin (DPÜ), iki öğretim üyesi “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine üçüncü kez girdi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin (DPÜ),

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi’nin (DPÜ), iki öğretim üyesi “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine üçüncü kez girdi.

Stanford Üniversitesinin koordinatörlüğünde ABD ve Hollandalı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından yürütülen çalışma sonucunda “Dünyanın En Başarılı ve Etkili Bilim İnsanları” listesi yayınlandı.

Listenin oluşturulmasında nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayımlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.

200 BİNİN ÜZERİNDE İSİM DEĞERLENDİRİLMEYE ALINDI

Akademisyenlerin bilimsel üretkenliği ve çalışmalarının kalitesi gibi ölçütler kullanılarak yapılan sıralamada dünya genelinde 200 bini aşkın isim değerlendirildi.

Hollanda’da yer alan Elsevier şirketi tarafından her yıl düzenli olarak yayınlanan bu çalışmada “Dünyanın En Başarılı ve Etkili Bilim İnsanları” için sıralama, “kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride listelendi.

Kütahya DPÜ'de iki akademisyen üçüncü kez listede

ÜÇÜNCÜ KEZ LİSTEYE GİRDİLER

DPÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyokimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Şen “kariyer boyu etki” hem de “yıllık etki” olarak iki kategoride listede yer aldı.

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Karaköse ise “yıllık etki” kategorisinde yer alma listeye girdi.

Prof. Dr. Şen ile Prof. Dr. Karaköse 2022 ile 2023 yıllarında da “Dünyanın En Başarılı ve Etkili Bilim İnsanları” listesine girmişti.

Kütahya DPÜ'de iki akademisyen üçüncü kez listede

Kütahya Haber’in en güncel kütahya haberlerini almak için ‘buraya‘ tıklayabilirsiniz.

Haber: Nurcan Günay