Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

29 kişinin öldüğü yangınla ilgili 13 kişiye dava açıldı

Beşiktaş’ta bir gece kulübü yangınıyla ilgili, dönemin belediye başkan yardımcıları ve kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında dava açıldı.

Beşiktaş'ta bir gece kulübü

İstanbul Beşiktaş’ta bir gece kulübünde tadilat sırasında çıkan yangınla ilgili, dönemin Beşiktaş Belediyesi başkan yardımcıları, ruhsat sürecinde imzası bulunan kamu görevlileri ve itfaiye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 13 kişi hakkında dava açıldı.

İDDİANAME İLE İLGİLİ DETAYLAR

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Beşiktaş Belediyesi’nin dönemin başkan yardımcıları Ahmet Koray Bayraktaroğlu, Ahmet Mithat Şermet, Yasemin Saral ve Ali Rıza Yılmaz’ın da aralarında bulunduğu toplam 13 sanığın, görevlerini kötüye kullandıkları ve yangın yönetmeliklerine uymadıkları iddia edildi. Savcı, bu kişilerin ihmallerinin yangının büyümesine ve sonucunda can kayıplarına yol açtığını belirtti.

İTFAİYE RAPORUNDA ÇELİŞKİLER BULUNDU

İddianamede, yangın öncesi yapılan incelemelerde İBB İtfaiyesi’nin 2006 yılında düzenlediği iki raporda çelişkiler olduğu vurgulandı. İlk raporda iş yerinin yerinde bulunmadığı ifade edilirken, kısa bir süre sonra düzenlenen ikinci raporda yangın önlemlerinin yeterli olduğu belirtildi. Ayrıca, yangının çıktığı alanın büyüklüğü konusunda belediye ve itfaiye raporları arasında uyumsuzluk olduğu, bu durumun ruhsatlandırma sürecinde göz ardı edildiği kaydedildi.

YANGIN SİSTEMLERİ TEST EDİLMEMİŞ

Dönemin belediye başkan yardımcıları, ruhsat sürecinde ilgili belgelerin tam olduğunu ve imzaların prosedüre uygun olarak atıldığını savundu. Ancak itfaiye çavuşu Fazlı Yavuz, yangın güvenlik önlemlerini sadece gözle kontrol ettiklerini, yangın sistemlerini test etme imkanları olmadığını belirtti. Sanıklar, bu süreçte kendilerine yönlendirici herhangi bir talimat gelmediğini de ifade etti.

2 YILDAN 17 YILA KADAR HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

Sanıklar hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçlarından 2 yıl 6 aydan 17 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Dava, gece kulübü sahipleri de dahil olmak üzere başka sanıkların yargılandığı bir başka dosyayla birleştirildi.