Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Burs vaadiyle öğrencileri dolandırıyorlar

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrencilerin de eğitimlerinde katkı arayışı için burs arayışları başladı.

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrencilerin

Üniversitelerin açılmasıyla birlikte öğrencilerin de eğitimlerinde katkı arayışı için burs arayışları başladı. Hal böyle olunca dolandırıcılar da öğrencileri kendilerine çekmek için farklı yöntemler uyguluyor.

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin de burs telaşı başladı. Geçim sıkıntısını azaltıp, katkı olması amacıyla bu dönemde çeşitli vakıflar ve dernekler öğrencilere burs imkanı tanıyor.

SAHTE DERNEK VE VAKIFLAR KURUP ÖĞRENCİLERİ DOLANDIRIYORLAR

Sahte vakıf ve dernek isimleri açıp öğrencilere mesaj gönderiyorlar. Mesajda sahte web sitesi linki gönderip öğrencilerin kimlik bilgilerinin istendiği bir form doldurulması isteniyor. Bir saat sonra dönüş yapılacağı bilgisi verilip öğrencilerin bilgileri bu şekilde çalınıyor.

PARA TALEP EDİYORLAR

Yine başvuru yapan öğrencilerden para talep ediliyor. IBAN’a para göndermelerini isteyip geri iade edileceği söyleniyor.

Kimlik bilgileri çalınan kişilerin üzerinden ise finansal işlemler yapılıyor.

UZMANLAR UYARIYOR

Uzmanlar öğrencilerin burs başvurusu yaparken dikkatli olması konusunda uyarıyor. Başvuruda bulunacakları dernek veya vakfın resmi bir kurum olup olmadığını doğrulaması gerektiğini aktaran uzmanlar, kurumun sosyal medya hesaplarını, web site adreslerini inceleyip kurumu tanıyan ve güvenilir olduğunu teyit edebilecekleri kişilere danışmaları gerektiğini vurguluyor.

Öğrencinin burs başvurusunda bulunurken para talep eden kurum veya kişiler olursa başvuru yapmaktan vazgeçip durumu yetkililere bildirmesi gerekiyor.

Yine öğrencilerin kimlik bilgilerini verirken dikkatli olmaları hususunda uyarıda bulunan uzmanlar kimlik bilgileri, ailenin gelir durumu, banka hesap bilgileri, kredi kartı numarası gibi özel bilgileri verirken iyice düşünülmesi gerektiğini vurguluyor.

DURUMU SAVCILIĞA BİLDİRİN

Dolandırıcılar elde ettikleri kimlik bilgileri ile öğrencilerin hesaplarını boşaltıp, üzerlerinden kredi çekerken, haklarında çok sayıda dava açılmasına neden oluyor. Bu gibi bir durumla karşılaşan kişilerin konuyu direkt savcılığa bildirip kişisel hesaplarının şifrelerini değiştirmeleri gerekiyor.