Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıcaklıklar yükseliyor

Yurt genelinde son günlerde mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar, yarından itibaren yeniden artışa geçiyor.

Yurt genelinde son günlerde

Sıcaklıklar yükseliyor. Yurt genelinde son günlerde mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar, yarından itibaren yeniden artışa geçiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, sıcaklıklar 3 ila 5 derece yükselerek özellikle iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Hafta sonuna doğru sıcaklık artışı daha belirgin olacak.

Hafta Boyunca Hava Durumu Nasıl Şekillenecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, haftanın hava durumuna ilişkin detaylı bilgiler paylaştı. Özdemirci, Türkiye’nin kuzey ve doğu bölgelerinde gün boyu aralıklı sağanak yağışların etkili olacağını, bu yağışların özellikle bazı bölgelerde kuvvetli olabileceğini belirtti.

Kuvvetli Yağış Beklenen Bölgeler

Özdemirci, Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Bartın, Zonguldak, Trabzon, Sinop ve Rize çevrelerinde yer yer güçlü yağışların etkili olacağını ifade etti. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşların ani sel, su baskını gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyardı.

Yağışlar Azalıyor: Karadeniz Kıyılarında Devam Edecek

Meteoroloji uzmanı Demirci, yarından itibaren yağışların büyük oranda azalacağını ancak Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında hafta boyunca aralıklarla yağışların görüleceğini açıkladı. Yağışların azalmasıyla birlikte sıcaklıkların da yükselişe geçmesi bekleniyor.

İç ve Batı Bölgelerde Sıcaklık Artışı

Özellikle iç ve batı kesimlerde hafta sonuna doğru sıcaklıklar hissedilir derecede artacak ve mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Bu da bu bölgelerde yaşayanlar için sonbaharın daha sıcak günlerinin yaşanacağı anlamına geliyor.

Mevsimsel Geçişlerde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Mevsim geçişlerinde hava koşullarında ani değişiklikler yaşanabileceği için özellikle kronik rahatsızlığı olanlar ve yaşlılar için dikkatli olunması tavsiye ediliyor. Ani sıcaklık değişimleri, vücut direncini etkileyerek hastalıklara karşı savunmasız hale getirebilir. Özellikle sıcaklıkların artmasıyla birlikte, güneşin etkili olduğu saatlerde dışarıda bulunacakların güneş çarpması riskine karşı dikkatli olmaları gerekiyor.