Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

12 dev adamın eski basketbolcusu evinde ölü bulundu

Eski milli basketbolcu Asım Pars, 48 yaşında Bosna-Hersek’teki evinde ölü bulundu.

Eski milli basketbolcu Asım

Eski milli basketbolcu Asım Pars, 48 yaşında Bosna-Hersek’teki evinde ölü bulundu. 2001 yılında A Milli Takım’ın “12 Dev Adam” olarak adlandırılan kadrosunda yer alan Pars’ın vefat haberi, Basketbol Süper Ligi ekibi Beşiktaş’ın genel menajeri Nedim Yücel tarafından duyuruldu. Yücel, “Canım kardeşim, oda arkadaşım, çok üzgünüm. Mekanın cennet olsun kardeşim” ifadeleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Asım Pars Kimdir?
Asım Paščanović Pars, 1976 yılında Tuzla’da doğdu ve daha sonra Türk vatandaşlığına geçerek soyadını Pars olarak değiştirdi. Merkez pozisyonda oynayan Pars, basketbol kariyerine Sloboda’da antrenmanlara katılarak başladı ve eski Yugoslavya’nın genç takımıyla şampiyonluk yaşadı.

Türkiye’de Galatasaray, Ülkerspor, Tofaş, Fenerbahçe, Efes Pilsen, Türk Telekom, Pınar Karşıyaka ve Erdemir gibi birçok takımda forma giydi. Ayrıca, Dinamo Moskova ve Lokomotiv Rostov gibi kulüplerde de birkaç sezon oynadı.

2001 Eurobasket Başarısı
Asım Pars, Türk milli takımıyla birlikte İstanbul’da düzenlenen 2001 Eurobasket’te gümüş madalya kazanarak büyük bir başarı elde etti. Bu başarı, Türk basketbol tarihine geçiş yaptı ve “12 Dev Adam” adıyla nitelendirilen Türkiye Basketbol takımının önemli bir parçası oldu.