Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Aliyev, Ermenistan’ı silahlandıran ülkeleri uyardı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Ermenistan’ı silahlandıran ülkeleri uyararak, askeri gücün artırıldığını ve şantajın geçersiz olduğunu belirtti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Ermenistan'ı silahlandıran

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ı silahlandıran ülkeleri uyararak, ülkesinin askeri gücünün artırıldığını ve şantaj dilinin geçersiz olduğunu vurguladı. Aliyev, barış sürecinin bilinçli şekilde uzatıldığını ifade etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ı silahlandıran ülkelere karşı uyarılarda bulundu. Aliyev, “Ordumuzun savaş yeteneği artırıldı ve gerekli teçhizat ikmali sağlandı. Ermenistan ve onun arkasındaki ülkeler, şantaj ve ültimatom dilinin geçerli olmadığını bilmelidir” ifadelerini kullandı.

BİR NUMARALI GÖREVİMİZ ASKERİ GÜCÜMÜZÜ ARTIRMAKTIR

Aliyev, 7. Dönem Azerbaycan Milli Meclisi’nin ilk oturumunda konuşma yaparak, Karabağ Savaşı sonrası ülkenin egemenliğinin tam olarak tesis edilmesiyle yeni fırsatlar doğduğunu belirtti. “Bir numaralı görevimiz askeri gücümüzü artırmaktır. Ermenistan’daki intikamcı eğilimler, bu alana dikkat etmemizi zorunlu kılıyor” dedi. Aliyev, Ermenistan’ın mevcut yönetiminin, Karabağ Savaşı’nın sonuçlarını kabullenmekte zorlandığını vurguladı.

Aliyev, Ermenistan'ı silahlandıran ülkeleri uyardıis

DIŞ GÜÇLER AZERBAYCAN’A KARŞI YENİ PLANLAR YAPIYOR

Aliyev, “Zaferimizi hazmedemeyen bazı dış güçler, Azerbaycan’a karşı yeni planlar yapıyor” diyerek, medya kampanyalarının amacının bu olduğunu ifade etti. Azerbaycan, son yıllarda askeri gücünü önemli ölçüde artırdı. Aliyev, savunma sanayisindeki modernizasyon çalışmalarına dikkat çekerek, “Yeni teçhizat ve silah üretimi gerçekleştiriyoruz. Ermenistan’dan provokasyon bekliyoruz” dedi.

BARIŞ SÜRECİNE DAİR ELEŞTİRİLERDE BULUNDU

Aliyev, Ermenistan’ın barış sürecini bilinçli bir şekilde uzattığını ve Fransa’dan ücretsiz silah aldığını belirtti. “Silahlandıran ülkeler, yaşanacak olayların sorumluluğunu üstlenecek” diyen Aliyev, Ermenistan’ın toprak iddialarına son verilmesi gerektiğini de ekledi.

ALİYEV, DAHA ÖNCE ERMENİSTAN’I SİLAHLANDIRAN 3 ÜLKEYİ AÇIKLAMIŞTI

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan’ın yeni silah edinimini eleştirerek, “Fransa, Hindistan ve Yunanistan, Ermenistan’ı bize karşı silahlandırıyor. Bu durumu açıkça görüyoruz ve karşılık vermekten kaçınamayız” dedi. Aliyev, kendilerine yönelik ciddi bir tehdit hissetmeleri halinde gereken önlemleri alacaklarını vurgulamıştı.