Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da Frigya Medeniyetleri Festivali düzenlendi

Festivalde konuşan Vali Musa Işın, “Sofça Köyü, Frig Vadisi ile bütünleşmiş eşsiz bir coğrafya.” dedi. Detaylar haberimizde…

Festivalde konuşan Vali Musa

Kütahya, Frigya Medeniyetleri Kültür, Sanat ve Spor Festivaline ev sahipliği yaptı. Festivalde konuşan Vali Musa Işın, “Sofça Köyü, Frig Vadisi ile bütünleşmiş eşsiz bir coğrafya.” dedi.

Sofça Köyünde gerçekleştirilen festivale Vali Musa Işın, Kütahya Milletvekilleri İsmail Çağlar Bayırcı, Mehmet Demir, Ali Fazıl Kasap, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Baş, Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Festivalde konuşan Vali Musa Işın, Sofça Köyü’nün Frig Vadisi ile bütünleşmiş eşsiz coğrafyası olduğunu bildirdi.


Sofça Köyünün Kütahya’ya büyük değer kattığını vurgulayan Işın, göletin kıymetinin ve öneminin tartışılmaz olduğunu dile getirdi. Sofça Köyü’nün göle bakan kısmında bir mesire alanı yapma kararı aldıklarını belirten Işın, “Kısa sürede bu alanı düzenleyerek, 80 büyük ağaç ve onlarca yeni fidan diktik, kamelyalar ve banklar yerleştirdik. İnşallah burayı daha güzel bir hale getireceğiz.” dedi.

“MESİRE ALANI HERKESE AÇIK OLACAK”

Köyün içme suyu ile ilgili çalışmaların da gerçekleştirildiğini aktaran Işın, “Su şebekesini bu yıl yeniledik. Yaptığımız çalışmalarla köy halkının ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösterdik. Mesire alanımız tüm Kütahyalılara açık olacak. Çalışmalarda ve festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

SOFÇA KÖYÜ MESİRE ALANI HİZMETE AÇILDI

Festivalde Sofça Köyü mesire alanı da hizmete açılırken, Gediz Mehter Derneği mehter gösterisi ile tam not aldı. Halk oyunları ve zeybek gösterilerinin sunulduğu festivalde Gençlik Spor Müdürlüğü spor gösterileri beğeni topladı.

Kütahya’da Frigya Medeniyetleri Festivali düzenlendi

ENDER BALKIR VATANDAŞLARLA BULUŞTU

Festival kapsamında Türk Halk Müziği sanatçısı Ender Balkır konseri kulakların pasını sildi.
Balkır, birbirinden güzel eserleri vatandaşlarla birlikte seslendirdi.

HABER: YAŞAR SARI

Kütahya’da Frigya Medeniyetleri Festivali düzenlendi

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ

1 2 3 6