Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türkiye Kültür Yolu Festivali başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Türkiye Kültür Yolu Festivali, bu yıl Ankara’da kapılarını açtı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Türkiye Kültür Yolu Festivali, bu yıl Ankara’da kapılarını açtı. Festival, 16 şehirde gerçekleştirilen etkinliklerin 11. durağı olarak başkentte sanatseverlerle buluşuyor.

29 Eylül’e kadar sürecek olan festival, Ankara’nın çeşitli bölgelerinde farklı etkinlikler sunacak. Sanatseverler, konserlerden sergilere, söyleşilerden çocuklara yönelik aktivitelere kadar geniş bir yelpazede etkinliklere katılma fırsatı bulacak.

İlk Program

Festivalin ilk etkinliği, ünlü medya sanatçısı Refik Anadol’un “Yeryüzü Rüyaları: Anadolu” adlı projesinin tanıtımıyla Anadolu Medeniyetler Müzesi’nde gerçekleşti. Bu proje, yapay zeka ile tarihsel anlatıları bir araya getirerek ziyaretçilere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Yüzlerce Etkinlik Bekleniyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, geçen yıl 11 şehirde gerçekleştirilen festivali, önümüzdeki yıl 20 ilde düzenlemeyi hedeflediklerini belirtti. Festivalle birlikte şehirlerdeki turizm hareketliliğini artırmayı amaçladıklarını ifade etti.