Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya Gürok Grup’ta hedef 5 yılda 40 ülkeye ihracat

Kütahya’nın köklü firmalarından Gürok Grup, hızlı tüketim ürünleri sektörüne iddialı bir yapmıştı. Gürok Grup, yeni yatırımı Avoya ile 5 yılda 40 ülkeye ihracat hedefliyor.

Kütahya’nın köklü firmalarından Gürok

Kütahya’nın köklü firmalarından Gürok Grup, hızlı tüketim ürünleri sektörüne iddialı bir yapmıştı. Gürok Grup, yeni yatırımı Avoya ile 5 yılda 40 ülkeye ihracat hedefliyor.

Kütahya’da binlerce kişiyi bünyesinde istihdam eden Gürok Grup, yeni içecek markası Avoya için ilk girişimini tamamladı.

Burdur’da üretimini sürdüren tesisin toplam yatırım maliyeti 200 milyon doları bulurken, ilk etapta 30 milyon dolarlık bütçe ile sektöre giriş yaptı.

Yılın ikinci yarısından sonra 20 bin metrekarelik üretim tesisini faaliyete geçirdiklerini bildiren Gürok Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Esin Güral Argat, “Tesisimizi 125 bin metrekarelik alana genişleterek toplamda 200 milyon dolarlık yatırım yapacağız.” dedi.

“BU SEKTÖRDE DE İDDİALI BİR OYUNCU OLACAĞIZ”

Tesis ile ilgili hedeflerden bahseden Argat, 10 yıllık süreçte 2,5 milyar şişe üretim kapasitesine sahip bir tesis kurmayı amaçladıklarını dile getirdi.

Yıl sonuna kadar Türkiye genelinde başlangıç için 7 çeşitle 40 bin satış noktasında ürünlerin raflarda olacağını anlatan Argat, şöyle devam etti:

“2025 yılında ise 250 milyon adet yıllık üretim hedefliyoruz. Yine 2025 yılında Avova’yı dünyaya tanıtacağız. Türkiye’nin magnezyum ve toplam mineral değeri en yüksek, eşsiz su kaynaklarından elde edilen ürünlerimizle içecek kategorisinde de diğer sektörlerde olduğumuz gibi iddialı bir oyuncu olacağız. Ürün ve marka değerimizin global olduğuna inanıyoruz. 2025 yılında Avrupa’da belirlediğimiz İspanya ve İngiltere başta olmak üzere, öncelikli 5 ülkeye ihracat gerçekleştirmeyi ve 5 yılda 40 ülkeye ulaşmayı hedefliyoruz. Ayrıca önümüzdeki 5 yıl içinde yüzde 7’lik bir pazar payı hedefliyoruz.”

MUHABİR: YAŞAR SARI

Kütahya Gürok Grup’tan 30 milyon dolarlık yeni yatırım