Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahya’da hobi olarak başladı, 400 esere imza attı

Kütahya’da emekli olduktan sonra hobi olarak başladığı ahşap maket kıl testere çalışmalarında ustalaşan Eyüp İşal, 10 yılda 400’e yakın esere imza attı.

Kütahya’da emekli olduktan sonra

Kütahya’da emekli olduktan sonra hobi olarak başladığı ahşap maket kıl testere çalışmalarında ustalaşan Eyüp İşal, 10 yılda 400’e yakın esere imza attı.

Ege Üniversitesi öğretim üyeliğinden emekli olan 65 yaşındaki Eyüp İşal, atıl ahşap malzemelere yeniden şekil veriyor, unutulmuş objeleri eserlerinde kullanıyor.

Emeklilikten sonra boşluğa düşen ve arayışa giren İşal, bu süreçte evinde küçük maketler yapmaya başladı.

Kütahya Kent Konseyi Kültür Sanat Merkezi’ndeki atölyesinde çalışmalarına devam eden İşal, sanatçılığa uzanan süreci Kütahya Ekspres Haber’e anlattı.

Tüm eserlerin el emeği ürünler olduğunu aktaran İşal, diğer sanatçı arkadaşlarından da büyük destek gördüğünü ifade etti.

Eserlerinde genellikle gençlerin unuttuğu modelleri yapmaya gayret gösterdiğini belirten İşal, “Gençler görsel olarak bilsinler en azından. At arabaları, faytonlar, çıkrık, sultanların gezdiği tahtlar, planör uçaklar bunlardan bazıları.” dedi.

“BİR ESERİN SÜRESİ BOYUTUNA GÖRE DEĞİŞİYOR”

Bir eseri yapabilmek için bazen aylarca uğraştığını anlatan İşal, ürünün boyutuna göre sürenin değiştiğini kaydetti.
Bugüne kadar el emeği ile ortaya çıkardığı ürünlerin sayısının kaydını tutmadığını aktaran İşal, şöyle devam etti:

“Şu anda da elimde ne kadar eser var onu da bilmiyorum. Ama tahminen 400’e yakın eser yapmışımdır. İnsanlar ilk gördüklerinde çok hoşuna gidiyor ben de yapabilir miyim diyor. Ben de kendilerine önce zaman ayırmaları gerektiğini sonra hedef belirlemelerini tavsiye ediyorum. Azim ve inatla ilerlemek gerekiyor bu işlerde. Beni gençleştiriyor bu iş.”

UNUTULMAYAN ANILAR

Yaklaşık 10 yıl önce başladığı ahşap maket ve kıl testere sanatında unutamadığı birçok anısı olduğunu anlatan İşal, ilk yıllarda yaşadığı olayı halen hatırladığını söyledi.
Fayton at arabası maketi yaptığı bir işte tekerleklerle ilgili sıkıntı yaşadığını bildiren İşal, şunları kaydetti:

“Bir arkadaşım bununla ilgili çok basit yöntem öğretti. Bir ölçüyle şöyle yaparsan teker olur tavsiyesinde bulundu ve yaptım. Yani bir insan tekeri nasıl yapacağını bilemiyor mu bazen bilemiyor işte. Söylemek istediğim paylaşabilmek. Sanatçı olabilmek için sanat dünyasının içinde olmak gerekiyor.”

“USTALIK ESERLERİMİ EVDE KORUYORUM”

Ustalık eseri olarak gördüğü ürünleri evinde koruduğunu belirten İşal, öyle ki eserleri kime vereceğini dahi kayıt altına aldığını dile getirdi.
İşal o eserlerin fiyatının olmadığını ve bu yüzden asla satmayacağını ifade etti.

Kütahya’da hobi olarak başladı, 400 esere imza attı

“GENÇLERİMİZ MUHAKKAK BİR HOBİ EDİNSİN”

Gençlere de tavsiyelerde bulunan İşal, tüm gençlerin bir hobi edinmelerini istedi.

Rahatlamak, deşarj olmak adına bir hobi yapmanın önemli olduğunu aktaran İşal, “Ayrıca yabancı bir dili mükemmel bilsinler. Çünkü her şeyi öğrenmek için araştırmak gerekiyor. Araştırma sadece Türkçe olmuyor bildiğimiz dilden. Yabancı kaynakları da kullanmak lazım. Üç bir müzik aleti çalsınlar. Kesinlikle rahatlatacak ve toplum içinde bak bende de bir şey var. Kendilerini öne çıkarabilecekleri alan olur.”

MUHABİR: ONUR YETGİN

Kütahya’da hobi olarak başladı, 400 esere imza attı

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

1 2 3 5