Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Filistin Sağlık Bakanlığı bilgi verdi

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki çatışmalarla ilgili güncel bilgiler paylaştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki çatışmalarla ilgili güncel bilgiler paylaştı. Yapılan açıklamada, bölgedeki son durum ve can kayıpları hakkında detaylı bilgi verildi.

İşgal Altındaki Bölgelerde Ölü ve Yaralı Sayısı Arttı

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı yazılı açıklamaya göre, 7 Ekim 2023’ten bu yana Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te yaşanan saldırılarda 160’ı çocuk, 10’u kadın olmak üzere toplam 716 Filistinli hayatını kaybetti. Ayrıca, bu süre zarfında 5 bin 750 kişinin yaralandığı belirtildi. Özellikle İsrail askerleri ile Filistinliler arasında artan gerilim, ölüm ve yaralanma vakalarının hızla artmasına neden oldu.

Gözaltı ve Baskınlar Devam Ediyor

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarının yanı sıra, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’teki Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırıların da arttığı bildirildi. Bölgedeki tansiyon her geçen gün daha da yükselirken, İsrail’in Filistinlilere yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor.

Gazze’deki Can Kaybı ve Yaralanmalar

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda ise 41 bin 272 Filistinlinin yaşamını yitirdiği ve 95 bin 551 kişinin yaralandığı açıklandı.