Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

12 yaşındaki lösemi hastası ilik nakliyle hayata tutundu

Lösemi ile üç yıl süren mücadele eden 12 yaşındaki Gökçenur Birinci, kemik iliği nakli ile yeniden hayata tutundu.

Lösemi ile üç yıl

Lösemi ile üç yıl süren mücadele eden 12 yaşındaki Gökçenur Birinci, Medipol Mega Üniversite Hastanesi’nde gerçekleştirilen kemik iliği nakli ile yeniden hayata tutundu.

Lösemi Tanısı ve Tedavi Süreci

2021 yılında lösemi tanısı konulan Gökçenur, o günden bu yana zorlu bir tedavi sürecine girdi. Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Murat Elli, kemik iliği naklinin onkolojide ve hematolojide önemli bir tedavi yöntemi olduğunu belirtti. Elli, donör bulmanın hala zorlu bir süreç olduğunu vurguladı.

Donör Bulundu

Prof. Dr. Elli, Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezi’nin, 100 binden fazla donör ile yapılandığını ifade ederek, herkesin donör olabileceğini söyledi. Gönüllü olmanın önemine dikkat çeken Elli, donör olmanın ilk adımının Kızılay’a başvurmak olduğunu belirtti. Küçük bir kan örneği ile doku gruplarının belirleneceğini ve kemik iliği alım sürecinin ardından hayat kurtarılabileceğini açıkladı.

Gökçenur’un annesi Elif Birinci, hastalığın ilk tanısının konulduğu günden itibaren yoğun bir tedavi süreci yaşadıklarını anlattı. İlk başta uygun donör bulsalar da Gökçenur’un tedaviye yanıt vermesi nedeniyle nakilden vazgeçtiklerini belirtti. Ancak 2023’ün Ekim ayında hastalığın yeniden nüksetmesi üzerine dışardan verici bulmaya çalıştıklarını aktardı.

Nisan ayında yüzde 100 uyumlu donörün bulunduğunu ve başarılı bir nakil gerçekleştirdiklerini söyleyen Birinci, “Bu süreç hiç kolay değildi. İnancımızı ve umudumuzu kaybetmedik. Doktorlarımız her zaman yanımızdaydı. Tüm çocuklara şifa olan donörlere teşekkür ediyorum. Bağışçı olmayan herkesi donör olmaya çağırıyorum. Siz de bir çocuğa umut olabilirsiniz,” ifadelerini kullandı.