Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İsrail’in Gazze’ye saldırılarında 12 Filistinli öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda en az 12 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği son saldırılarda en az 12 Filistinli yaşamını yitirdi. Olaylar, bölgedeki sivil savunma ekipleri tarafından doğrulandı ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bildirildi.

İsrail ordusunun Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliya beldesinde gerçekleştirdiği hava saldırısında, Azzam ailesine ait bir ev hedef alındı. Bu saldırıda beş Filistinlinin hayatını kaybettiği bildirildi. Sivil savunma ekipleri, enkaz altındaki diğer kişilere ulaşmak için arama kurtarma çalışmalarını sürdürüyor.

Gazze kentinin güneyindeki es-Selasini Caddesi’nde, el-Haddad ailesine ait bir ev İsrail hava saldırısının hedefi oldu. Bu saldırıda bir kadın ve iki çocuk hayatını kaybetti. Ekipler, olay yerindeki enkaz altında kalan iki kişinin cesedini çıkarmakta zorluk yaşadı.

Filistin resmi ajansı WAFA’nın bildirdiğine göre, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinde düzenlediği saldırılarda iki Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail’in Quadcopter dronlarıyla Gazze’nin orta kesimlerinde yer alan Nuseyrat Mülteci Kampı’ndaki El-Cedid Kampı’na yönelik saldırısında, çoğu çocuk olmak üzere birçok Filistinli yaralandı.

TOPLAM 41 BİN 272 FİLİSTİNLİ ÖLDÜ

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda, 16 bin 795’i çocuk ve 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplam 41 bin 272 Filistinli ölmüş, 95 bin 551 kişi yaralanmıştır. Enkaz altında halen birçok ölü olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapı ciddi şekilde tahrip edilmektedir.