Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Resmi Gazete’de Yönetmelik Değişiklikleri Yayımlandı

Basın İlan Kurumu ve Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği kapsamında yapılan değişiklikler Resmî Gazete’de yayımlandı.

Basın İlan Kurumu ve

Basın İlan Kurumu ve Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği kapsamında yapılan değişiklikler Resmî Gazete’de yayımlandı. Yeni düzenlemeler, internet haber sitelerinin asgari ziyaretçi trafiği ve diğer kriterlerde önemli değişiklikler içeriyor. İşte detaylar…

Basın İlan Kurumu Genel Kurul Kararları Yürürlüğe Girdi

Basın İlan Kurumu tarafından gerçekleştirilen 32. Dönem 7. Genel Kurul Toplantısı’nda kabul edilen ve Resmi Gazete’nin 19 Eylül 2024 tarihli 32667 sayılı nüshasında yayımlanan yönetmelik değişiklikleri, internet haber siteleri için önemli yenilikler getiriyor. Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği’nde, internet sitelerine yönelik asgari ziyaretçi trafik şartları dışındaki tüm değişiklikler, 19 Eylül 2024 itibarıyla yürürlüğe girdi.

İnternet Haber Siteleri İçin Yeni Trafik Şartları Ekim’de Yürürlüğe Giriyor

İnternet medyasının daha kaliteli ve profesyonel yayıncılık yapmasını teşvik etmek amacıyla, asgari tekil ziyaretçi, sayfa görüntüleme ve ortalama sayfada kalma süreleri için belirlenen yeni düzenlemeler, 1 Ekim 2024’te yürürlüğe girecek. Bu yeni kriterler ile birlikte, internet haber sitelerinin performans metrikleri yüzde 50 oranında azaltılarak, ek gösterge oranları artırıldı.

1 Ekim 2024’te Geçerli Olacak Trafik Şartları:

Kategori Tekil Ziyaretçi Sayısı Sayfa Görüntüleme Sayısı Ortalama Sayfada Kalma Süresi
Genel Kategori 250.000 750.000 1 dakika
1. Kategori 25.000 75.000 30 saniye
2. Kategori 15.000 45.000 30 saniye
3. Kategori 10.000 30.000 30 saniye
4. Kategori 5.000 15.000 30 saniye
5. Kategori 1.500 4.500 30 saniye

Ek Gösterge Oranlarında Yenilikler

Yapılan düzenlemelerle, asgari ziyaretçi ve istihdam şartlarını yerine getiren haber siteleri için ek gösterge oranları artırıldı. Buna göre, kategorilerindeki asgari fikir işçisi sayısının en az iki katını çalıştıran ve belirlenen asgari tekil ziyaretçi sayısının iki katını geçen internet haber sitelerine 1/2 oranında ek gösterge sağlanacak. Ayrıca, aynı şartları üç katına çıkaran siteler için 1 kat ek gösterge uygulanacak.

Basılı Gazeteler İçin Teslim Süresi Uzatıldı

Basın İlan Kurumu’nun yeni yapılanması doğrultusunda, basılı gazete nüshalarının Kurum şubelerine teslim süresi de üç iş gününe uzatıldı. Bu karar, gazeteler için operasyonel kolaylık sağlarken, dağıtım süreçlerinde yaşanan sıkışıklıkları da hafifletmeyi amaçlıyor.