Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2010 yılında terör saldırısında yaşamını yitiren 9 kişi anıldı

16 Eylül 2010’da Hakkari’nin Geçitli köyünde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden 9 kişi, mezarları başında anıldı.

16 Eylül 2010'da Hakkari'nin

16 Eylül 2010’da Hakkari’nin Geçitli köyünde gerçekleşen terör saldırısında hayatını kaybeden 9 kişi, mezarları başında anıldı. Terör örgütü PKK tarafından yola tuzaklanan patlayıcının bir minibüsün geçişi sırasında infilak etmesi sonucu meydana gelen trajik olay, 14 yıl sonra bile derin bir acı bırakmaya devam ediyor.

Kayıplar İçin Dualar Edildi

Cahit Erol, 14 yıl önce yaşanan bu acı olayda oğlu, kızı ve 7 yakınını kaybetmişti. Erol ve bazı akrabaları, köy mezarlığında hayatını kaybeden yakınları için dua etmek üzere toplandı. Erol, patlamada iki çocuğunu ve diğer yakınlarını kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşadığını belirtti.

Erol, “Bu saldırı kalleşçe bir eylemdi. Saldırıyı gerçekleştirenlerin cezasını Allah versin. 14 yıldır acımız büyük. Düğün, seyran gibi hiçbir etkinlik yaşamadık. Eşim acısından dolayı mezarlığa bile gelemiyor. Her yıl, bu günü anarak hatıralarını yaşatıyoruz. Unutmadık, unutmayacağız.” dedi.

2010 yılında terör saldırısında yaşamını yitiren 9 kişi anıldı

Olayın Detayları

16 Eylül 2010’da PKK tarafından Geçitli köyünün girişine yakın bir noktaya tuzaklanan patlayıcı, minibüsün geçişi sırasında infilak etti. Patlamada hayatını kaybedenler arasında Aydın Erol, Enes Erol, Cane Dayan, Semiha Dayan, Eşref Gür, Şirin Kurt, Zarife Çiftçi, Abuzeyt İdem ve Nurullah Umut Çiftçi bulunuyor. Olayda ayrıca dört kişi yaralanmıştı.

Anma Törenleri ve Hatıra

Hayatını kaybedenlerin anılması, her yıl köy mezarlığında düzenlenen anma törenleriyle yapılıyor. Bu anmalar, kaybedilenlerin hatırasını yaşatmanın yanı sıra toplumsal hafızayı canlı tutma amacını da taşıyor. Terörün yarattığı bu derin acı, toplumu bir araya getirerek, kayıpların unutulmadığını ve hatırlandığını gösteriyor.