Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Kacır, G20’de konuşma yapacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, G20 Zirvesi’nde önemli bir konuşma yapmak üzere sahne alacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, G20 Zirvesi’nde önemli bir konuşma yapmak üzere sahne alacak. Toplantı, dijital ekonomi ve teknoloji alanında dünya genelindeki iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor.

G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı’nda Türkiye Temsili

Bakan Kacır, Brezilya’nın ev sahipliğinde düzenlenen G20 Dijital Ekonomi Bakanları Toplantısı’nda Türkiye’yi temsil edecek. Toplantı, dijital dönüşüm, teknoloji altyapıları ve yapay zeka gibi önemli başlıkları ele alıyor. Bakan Kacır, bu kapsamda iki önemli oturumda yer alarak, Türkiye’nin dijital ekonomi ve teknoloji politikalarını dünya liderleriyle paylaşacak.

İki Önemli Oturumda Konuşacak

Bakan Kacır, zirvede “Dijital Kapsayıcılık ve Evrensel Bağlanabilirlik” başlıklı oturumda dijitalleşmenin toplumlar üzerindeki etkileri üzerine bir konuşma yapacak. Ayrıca “Dijital Kamu Altyapısı ve Yapay Zeka” konulu oturumda, dijital devlet uygulamaları ve yapay zekanın sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıları üzerine görüşlerini sunacak.

İkili Görüşmeler Gerçekleştirildi

Toplantı kapsamında Bakan Kacır, Brezilya İletişim Bakanı Juscelino Filho, Suudi Arabistan Dijital Devlet Kurumu Başkanı Ahmed Alsuwaiyan ve ABD’den Dijitalleşme Büyükelçisi Nathaniel Fick gibi önemli isimlerle ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Görüşmelerde, Türkiye’nin dijitalleşme alanındaki stratejileri ve bu alanda yapılabilecek iş birlikleri ele alındı.