Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kütahyalı kadın girişimcinin başarı ve istihdam hikayesi

Kütahyalı kadın girişimci hem hayallerini gerçekleştirdi hem de kadın istihdamına katkıda bulundu.

Kütahyalı kadın girişimci hem

Kütahyalı kadın girişimci hem hayallerini gerçekleştirdi hem de kadın istihdamına katkıda bulundu.  Kadın girişimci Şerife Gölçelebi’nin hedefi istihdam ettiği kadın sayısını artırmak.

Kütahya’da iki yıl önce hayallerini gerçekleştirmek için yola çıkan kadın girişimci, elinin lezzetiyle müşterilerinin vazgeçilmezi olmayı başardı.

Kadın girişimci Şerife Gölçelebi, hayallerine kavuşmanın haklı gururunu yaşarken, kadın istihdamına da imza atıyor.

Cumhuriyet Caddesi Akbank aralığındaki Tuana Ev Yemekleri işletmesinde şu an için iki kadını direkt, 4 kadını da dolaylı olarak istihdam eden Gölçelebi’nin yeni hedefi ise bu rakamı olabildiğince yukarı çıkarmak.

“TOPLAM 6 KADIN İSTİHDAM EDİYORUM”

Antalya’dan memleketi olan Kütahya’ya döndükten sonra iş hayatına atıldığını bildiren Gölçelebi, ilk olarak kafe devraldığını söyledi.

Bir süre sonra el lezzeti ile yaptığı yemeklerle gıda sektörüne giriş yapan Gölçelebi, ‘lokanta değil, ev yemekleriyiz’ sloganıyla vatandaşların ilk tercihi oldu.
Bu süreçte iki kadın istihdam ettiğini anlatan Gölçelebi, “Menümüzde bulunan ev yemeklerinde bize yardımcı olan 4 ev hanımı daha var. Dolaylı olarak onlara da istihdam sağlamış oluyorum ve bundan dolayı çok gururluyum.” dedi.

“KADIN HAYATIN HER ALANINDA OLMALI”

Kadının toplum hayatındaki öneminin büyük olduğunu ve bu nedenle iş hayatında da var olması gerektiğini aktaran Gölçelebi, şöyle devam etti:

“Kadın yaşamın her alanında aktif olarak yer almalı. İş hayatında da kendi ayakları üzerinde duran kadınların sayıları artmalı. Bende bu düşünceyle hemcinslerimle birlikte bu işi yürütmeye çalışıyorum. Hep beraber el lezzetimizi konuşturuyoruz.”

“LOKANTA DEĞİLİZ, EV YEMEKLERİ LEZZETLERİYİZ”

“Biz kesinlikle lokanta değiliz. Ev yemekleri lezzetini sunuyoruz.” diyen Gölçelebi, tüm vatandaşları işletmesine davet etti.

Tuana Ev Yemekleri Adresi: Alipaşa Mahallesi Nizam Sokak Numara:2

MUHABİR: Yaşar SARI

Kütahyalı kadın girişimcinin başarı ve istihdam hikayesi

FOTOĞRAFLARIN DEVAMI İÇİN TIKLAYIN

1 2 3 7